Spring | What I (don't) like about it

ⒸEvelyneVergote


De lente lijkt begonnen te zijn, maar veel heb ik er helaas nog niet van gemerkt. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier doet de wind nog steeds zijn zin. De ene dag harder dan anders, maar nog steeds veel te veel. Normaal vind ik de lente een leuke periode, behalve dit jaar precies.

Bloesems
Wanneer ik aan de lente denk, denk ik aan bloesems. Ik vind het heerlijk om de bomen in bloei te zien staan met hun wonderbaarlijk mooie bloesems. Mijn camera heb ik dan ook steeds bij de hand als ik dan op wandeling ga (in eigen tuin of elders)

Langer licht
Het feit dat het langer licht is buiten, geeft mij al een beetje zomergevoel. Dan krijg je kort na wanneer de lente begonnen is wel een verandering in het uur en draait het weer naar sneller donker, maar dat duurt gelukkig niet lang.

Schapen, koeien en paarden in de wei
Ik woon in een vrij landelijke omgeving. Er zijn in die 34 jaar dat ik hier woon al heel wat huizen bijgebouwd en ze zijn nog bezig met stukken vol te bouwen, maar toch mag ik niet klagen qua uitzicht en dergelijke. In heel wat gebieden zijn er weiden en vind ik het fijn als die in deze tijd gevuld worden met schapen, koeien en paarden. Dat geeft mij nog een extra lentegevoel.

Slecht weer
Ondanks de lente de voorganger van de zomer is en geacht word dat er vaak zon is, kan het toch nog heel slecht weer zijn. Zoals ik al zei in de inhoud, het is pas sinds een paar dagen dat het hier mooi lenteweer is. We maakten enkele weken geleden een heuse storm mee (gelukkig is het ok gebleven bij ons thuis) en dat is toch een nadeel van de lente vind ik. De overgang van winter naar lente is redelijk onvoorspelbaar wat het weer betreft.

De eerste keer gras maaien
Bij ons thuis staat lente gepaard met de eerste keer het gras maaien. Nog niet helemaal kort, want het kan nog steeds heel koud zijn 's nachts en zelfs een klein beetje vriezen. Ik hou van de geur wanneer het gras gemaaid word. Het ultieme lentegevoel voor mij ;)

Wat vind jij leuk aan de lente?

4 opmerkingen

 1. De geur van vers gemaaid gras... heerlijk! Daar word ik instant gelukkig van :) Verder word ik ook blij van het lentezonnetje, de bloemen en de diertjes, en Pasen. En natuurlijk al de chocolade die daarbij komt kijken. Yummie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Pasen.. dat was hier ook altijd een feest.. oma wou dan altijd dat we koffie met taart gingen eten..

   Verwijderen
 2. Vooral dat alles weer tot leven komt, doet mij zo'n goed. Crocussen en andere voorjaarsbloeiers, planten die weer uitlopen, weer dat mooie frisse groen na al die dorheid en somberheid. Ook weer in de tuin kunnen werken, mijn ontspanning.

  De onvoorspelbaarheid van het weer is inderdaad minder fijn, zeker ook de stormen hoeven niet voor mij. Deze keer weer schade aan ons dak. Maar eigenlijk is dat niet exclusief voor de lente, vorig jaar hadden we half januari ook een serieuze storm gehad met schade en ook 's zomers kan een hevig onweer onheil aanrichten. (normaal komt er dit jaar wel een nieuw dak, dus hopelijk gedaan dan met al die schade)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, elk seizoen kent zijn gebreken en het kan altijd slecht weer zijn ongeacht welke periode. Wij hebben gelukkig geen schade, maar ik heb wel gevoeld hoe krachtig de wind was. In het heetst van de strijd was ik bijna mee (serieus!)

   Verwijderen