Statistieken | Waar komt mijn bezoek vandaan?

Person Holding White Ipad
ⒸPexels.com By Rawpixel

Normaliter kan je via Google Analytics makkelijk vinden van waar al je bezoek vandaan komt. Maar ook op je platform (bij mij Blogger) via je statistieken kan je zien welk verkeer je over de blog-vloer krijgt. Ik was wel eens benieuwd en besloot het geheel eens helemaal uit te pluizen. Altijd leuk om weten toch? Ik deel het graag even met jou.

Pageviews
Ik ben redelijk tevreden als ik die getallen zie. Waar mijn blog een tijd geleden heel laag scoorde, vind ik nu dat het best goed gaat. Per dag tussen de 60 en 100 views is niet mis toch? Gezien over een hele maand zit ik toch al snel aan 3000 views, wat me uiteraard blij maakt. Ik weet dat er veel blogs veel hoger scoren, maar ik denk dat ik toch ook niet mag klagen, haha.

Verkeersbronnen
Hier moest ik toch even slikken toen ik ontdekte dat mijn blog blijkbaar het meest bekeken word via een website met ongepaste zeden (als jullie snappen wat ik bedoel). Ik snap het eigenlijk niet, maar goed.. Ik onthou dat de tweede plaats naar Google gaat en hou die gedachte maar vast ;)

Landen
De meeste lezers komen uit het kleine Belgenlandje (jippie!!!) en de tweede op de lijst met niet zo heel veel verschil is Nederland (jippie!!). Dan komen wel de meest vreemde landen zoals Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië en Israël. Zouden er daar Belgen of Nederlanders wonen die mijn blog volgen? ;)


Browser
Misschien niet zo interessant maar de meeste lezers komen mij bezoeken via Google Chrome, Firefox en Safari. De meest bekende browsers dus ;) Ook via mobiel word mijn blog gelezen en dat vind ik wel fijn om te weten. Altijd mee onderweg, haha.


Pluis jij wel eens je statistieken uit?


 

9 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen. Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik weinig naar kijk. Ik vind het leuk als ik zie hoe mensen bij me terecht zijn gekomen qua zoektermen. Dan zie je zo veel vreemde combinaties. Soms lach ik me rot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik keek er vroeger feitelijk ook niet naar, maar op een dag dacht ik.. let me check it ;)

   Verwijderen
 2. Leuk artikel. Ik vind het zelf heerlijk om statistieken uit te pluizen. Ook vind ik het altijd leuk om via google search console te kijken naar welke zoekwoorden mensen gebruikt hebben. Onwijs handig als je inspiratie nodig hebt, want je ziet direct welke onderwerpen het goed doen. En ook gewoon ontzettend grappig om zo nu en dan te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik ga dit onthouden, want ik heb nu eigenlijk gewoon via mijn statistieken op mijn blog gekeken.

   Verwijderen
 3. Ik kijk er eens in de maand naar en ik vind het ook altijd wel interessant om te zien vanwaar mensen komen of hoeveel mensen er 'nu' op mijn blog zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie aantallen! :) Ik hou het heel slecht bij, maar ik kan je wel meegeven dat ik een van je bezoekers uit NL ben! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woeha, al toch 1 iemand die bekent, haha!! Glad you're one of my visitors ;)

   Verwijderen
 5. Haha, wat bizar dat je meeste bezoekers vanaf 'zo'n' site komen. Hoe dan?! :D En je pageviews zijn idd hartstikke netjes!

  BeantwoordenVerwijderen