Bloemen voor mijn lieve oma..

Red Rose on Brown Wooden Surface
ⒸPexels.com By Ylanite Koppens
Vandaag zou mijn lieve oma 85 jaar geworden zijn. Ze mag het helaas niet meemaken, maar in ons hart zijn we nu een feestje aan het bouwen. Denkbeeldige gezelligheid met alles er op en er aan. Het was haar niet gegund, maar tot enkele jaren terug heeft ze een gelukkig leven geleid. Samen met ons. Elke verjaardag, elke feestdag wou ze met ons samen vieren. Koffie en taart was altijd present en de tafel dekken was haar leukste bezigheid.

Een mopperende echtgenoot keek hier wel eens tegenop, maar eens iedereen er was blonk mijn lieve oma in haar vel. Haar ogen glinsterden als wij haar een bezoekje brachten. Een kus, een knuffel, we kregen het allemaal. Zelfs een centje verdween vaak ongezien in mijn handen. Voor een snoepje of iets lekkers.

Ze hield zo van bloemen, om het even welke kleur of soort. Zelfs het onkruid langs de weg vond ze al mooi genoeg om in een vaasje te steken. En elk boeket die ze kreeg werd met heel veel liefde verzorgd. De bloemen liet ze dan drogen om die weer ergens een mooi plekje te geven.

Vandaag breng ik je ook bloemen. Ik kom je een gelukkige verjaardag wensen, ookal zal je mij nooit meer antwoorden of vastpakken. Ik mis je zo..


12 opmerkingen

 1. Je oma lijkt me een bijzondere en erg lieve dame te zijn...
  Mooi dat je dit voor haar geschreven hebt. Maar dat gemis blijft moeilijk hé...
  Ik had een tijd terug mijn herinneringen aan mijn ene oma eens in een tekst verwerkt (volg een schrijfcursus) en dat was wel fijn en hielp toch wat met verwerken, al is het zo heel lang geleden al (maar wel erg plots want ze is omgekomen bij een ongeluk).
  Veel sterkte en kies maar mooie bloemen uit voor haar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ze inderdaad.. Het gemis blijft inderdaad moeilijk.. Het lijkt al zo lang en toch is het nog maar 4 maand dat ze overleden is..

   Verwijderen
 2. Ooh, zo'n mooi tekstje dat je gemaakt hebt. Heel veel sterkte nog, zoiets blijft altijd lastig hé. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend mooi geschreven. Het zal altijd lastig blijven, maar in je hart is ze altijd bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het feit dat uw oma op zo'n manier kan verder leven in uw hart is heel mooi. De manier waarop je over haar schrijft toont heel duidelijk hoe geliefd ze was. Sterkte ❤︎

  BeantwoordenVerwijderen