Blogging | Behind the scene

Person Using Green Typewriter
ⒸPexels.com By Rawpixel

Wie dezer dagen blogt, weet dat er meer bij komt kijken dan alleen even een artikeltje schrijven. Naast het schrijven gebeurt er ook heel wat achter de schermen. Sommigen misschien nog meer dan ik. Maar wat doe ik nu eigenlijk allemaal behind the scene's of evelynevergote.be ? Ik vond het wel eens fijn om alles eens op een rijtje te zetten.

1. Concepten
Dit heeft misschien wel nog iets met schrijven te maken, maar ook dat gebeurt allemaal achter de schermen. Wanneer er iets in mij opkomt ga ik het onderwerp als voorlopige titel als nieuwe blogpost zetten. Dan sla ik het op als concept om het dan later, wanneer ik meer tijd of zin heb het helemaal uit te werken. Dan begin ik met de tekst te schrijven en meestal verloopt dat vrij snel. Eens ik er aan begin heb ik soms gewoon niet door dat ik al een hele tekst in elkaar geflanst heb. Daarna ga ik op zoek naar de gepaste foto in mijn archief of als ik het echt niet vind op een free stock photo website. (dat vind ik stiekem het leukste deel :p )

2. Lay-out
Ik moet eerlijk bekennen dat ik bitter weinig aan mijn lay-out verander. Ik ben er zo gelukkig mee dat ik het niet wil veranderen. Het enige die hier durft te gebeuren is misschien een extra widget aan de zijkant of een klein kleur-accentje. Verder heb ik nog nooit iets verandert, zelfs niet aan het lettertype. Ik vind het allemaal zo perfect bij elkaar passen.

3. Social media
Behalve Facebook gebruik ik geen sociaal media voor mijn blog. Ik vind het stiekem nogal een gedoe. Ik heb een privé Instagram account, waar ik foto's post van in mijn persoonlijke leven. Het heeft wel al eens gekriebeld om een tweede account te maken om mijn blog te promoten, maar ik weet niet of mij dat zal lukken. Vooral dat volhouden, haha. Voor de rest post ik mijn artikelen in Facebookgroepen, maar daar heb ik helaas niet veel succes mee. Anyway, laat het er ons op houden dat ik Social Media uitprobeer met mijn blog (of klinkt dit nu heel fout?)

4. Samenwerkingen
Op mijn blog heb je wellicht nog geen enkele samenwerking gezien. Dat klopt als een bus. Ik heb nog geen enkele samenwerking aanvaard. Niet dat ik die wekelijks ontvang, maar ik vind het zo jammer dat ik alleen samenwerkingen ontvang die helemaal niet bij mijn blog passen. Neem nu een samenwerking om overhemden te promoten.. Enfin, ik wil niemand tegen de schenen schoppen uiteraard. Op elke samenwerking die ik ontvang antwoord ik heel vriendelijk terug. Daar kruipt ook zijn tijd in. Vandaar dat ik het graag even hier vermeld.

5. Statistieken
Toen ik mijn blog opstartte was het niet mijn doel om elke dag mijn statistieken te bekijken. Ik had er weinig tot geen verstand van en keek er zelfs niet naar om. Tot ik plots besefte dat het toch wel eens interessant is om die statistieken binnenste buiten te keren. Hedendaags neem ik er toch 1 keer in de maand gretig gebruik van om de statistieken grondig te bestuderen. Ik kan uiteraard nog veel meer leren en zou mij graag wat meer in SEO en soorten links die je kan verwerken in je artikelen willen verdiepen.

Wat gebeurt er zoal bij jou achter de schermen? 

16 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen. Er was een periode dat ik ontzettend gefocust was op mijn statistieken, maar ik heb dat inmiddels los kunnen laten en kijk er eerlijk gezegd amper naar. Ik schrijf over wat ik leuk vind, en merk dat dat beter werkt dat schrijven over onderwerpen waarvan je verwacht dat ze het goed zullen doen. Want ik merk dat als ik schrijf over wat mij interesseert de lezers vanzelf komen. En uiteindelijk schrijf ik voor mezelf, omdat ik mijn ei erin kwijt kan en het gewoon heerlijk vind om verhalen te typen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in. Je schrijft voor jezelf en uiteindelijk is dat de essentie van bloggen. Toch zeker als je een blog vol persoonlijkheid wil droppen ;)

   Verwijderen
 2. Plezant om te lezen. Er kruipt inderdaad altijd wel wat tijd in, in het bloggen. In SEO heb ik mij weleens verdiept maar daar doe ik bijster weinig mee. Aangezien ik puur schrijf voor mijn plezier trek ik mij daar maar weinig van aan. Zolang ik maar tevreden ben met mijn blog en er voldoende plezier uit kan blijven halen. Dat is en blijft voor mij het belangrijkste. Social media, en eigenlijk het hele sociale gebeuren dat bij het bloggen komt kijken, laat ik ook voor het grootste deel links liggen. Dat is niet meteen iets dat ik heel leuk vind om mij mee bezig te houden. (Oeps)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou me nog wel eens willen verdiepen in de SEO, maar of ik het allemaal zo goed ga snappen is een andere vraag ;)

   Verwijderen
 3. Interessant om te lezen! Ik heb me eigenlijk nooit verdiept in SEO en ik heb daar ook 0,0% verstand van! Ik vind fotograferen en schrijven ontzettend leuk om te doen en voor mij is het meer een hobby en om mijn gedachtes te delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij is bloggen ook een hobby, maar wou met dit artikel toch eens aantonen dat het ook meer inhoud dan alleen te schrijven. Al weet ik dat anderen er zich nog dieper in verdiepen ;)

   Verwijderen
 4. Met statistieken ben ik helemaal niet bezig, gelukkig maar want ik zou dan erg teleurgesteld bloggen ;) heb niet zo'n groot publiek.
  Verder moet ik vooral dingen doen voor ik kan bloggen, met een blog over hobby (dus vb kaarten maken, of borduren, of...) en een blog over mijn tuin. Ook wel zo met het Project Day Zero :)
  Dus vooral dat doe ik achter de schermen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook niet zo'n groot publiek, maar ben er de laatste tijd wel meer mee bezig. Toch probeer ik voor mezelf te bloggen. Ik vond het wel eens leuk om hierover te schrijven :)

   Verwijderen
 5. Leuk om te lezen inderdaad! Ik ben er toch ook wel veel mee bezig. Net wel veel met m'n lay-out ook want ik vind het leuk en ik houd van wat verandering af en toe :) En ik vind ook heel veel dingen leuk en mooi dus ik vind het dan lastig om lang hetzelfde te houden. Nu ik van mijn blog toch m'n bijberoep heb gemaakt, wil ik wel wat meer tijd steken in die SEO dingen (al weet ik nu nog niet of ik er ook echt wat mee ga doen :p ).
  Social media gebruik ik vooral privé. Ik post elke dag wel een foto (ongeveer) maar ik ben daar ook geen uuuuren mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het wel eens leuk om hierover te schrijven. Iedereen is anders behind the scenes, dus we kunnen alleen maar van elkaar leren ;)

   Verwijderen
 6. Ik spiek eigenlijk elke dag wel even in mijn statistieken van de dag ervoor. Gewoon om te zien of er geen gekke uitschieters zijn (probleem met Analytics of een populaire post). Qua concepten heb ik laatst een heel bestand in Google Drive gemaakt met alle ideeen die ik nog heb. Dat zijn er een hele hoop, dus ik kan wel even vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, elke dag bekijk ik ze nu ook weer niet. Ik blog immers niet meer elke dag (ooit wel, maar dat heb ik niet volgehouden).

   Verwijderen
 7. Ik kijk nu eigenlijk amper naar mijn statistieken, zo heel af en toe eens een keertje. Dat was de eerste week bijvoorbeeld wel anders haha. Toen was één bezoeker al helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik blog voor mijn plezier en hou me bezig met van alles maar fotografie is wel het belangrijkste onderdeel.

  BeantwoordenVerwijderen