Diary #59 | Zware verkoudheid

White Tissue Box
ⒸPexels.com By Tookapic

Ik vermeldde het al in mijn vorige maandoverzicht, ik had op het einde van Maart een zware verkoudheid. Toen ik mijn maandoverzicht schreef was het nog maar pril, maar het werd met de dag erger. Veertien dagen lang heb ik al hoestend doorgebracht.

Het begon 14 dagen met een klein kriebelhoestje en ik besloot om de verkoudheid zelf aan te pakken door gewoon siroop te nemen. Maar dat bleek na enkele dagen niet genoeg te zijn en ik maakte toch maar een afspraak bij de dokter. Ze hoorde heel wat op mijn borst liggen, dus kreeg ik iets mee om dat los te maken. Ze zei dat het kwam doordat de lucht tegenwoordig heel erg droog is.

Toen begon het echt los te barsten. Ik hoestte de hele buurt bijeen na inname van de voorgeschreven medicatie (geen antibiotica, maar eerder iets homeopatisch) en deed dat zo een hele dag door. Ook 's nachts begon het erg te worden. Ik kon niet meer aan 1 stuk doorslapen, daar ik om het uur al hoestend wakker werd. Na nacht 1 besloot ik mijn hoofdeind toch in hoogstand te zetten (ookal kan ik zo helemaal niet slapen) om 's nachts iets beter te kunnen ademen. Maar dat bleek niet zo simpel. Ik raakte op een nacht zeer kortademig en probeerde zeker een halfuur om mijn ademhaling onder controle te krijgen.

Na die nacht besloot ik toch nog maar eens de dokter op te zoeken. Ik vertelde haar wat mij overkwam en hoe ik er toch wel van afzag. Ik had bijna geen stem meer, was moe, en de hoestbuien waren zo intens dat ik er soms wel eens iets meer meekreeg dan gewenst. (zal hierover maar niet verder uitwijden ;) )

De dokter merkte toch dat die pak op mijn borst heel wat minder was en zei dat het de goeie kant opging. Nog even tandenbijten en binnen enkele dagen ben je terug de oude, zei ze nog. Ik kreeg een puffer mee om mijn longen wat open te kunnen zetten en ik makkelijker kon ademen (bah, wat een slechte smaak!) en zakjes die ik 's morgens moest oplossen bij het ontbijt (dat had een lekker sinaasappel-smaakje, ik lustte die wel, haha!).

Ondertussen zijn we weer enkele dagen verder en kan ik je zeggen dat de verkoudheid inderdaad is verdwenen. Maar toch heb ik af en toe nog eens een hoestbui die vrij intens is. Al komen die niet vaak meer voor. Al bij al ben ik wel blij dat het alleen een verkoudheid was en ik er verder niet ziek van was. Geen hoofdpijn (misschien een beetje door slaaptekort), geen maagpijn, .. Ik ben blij dat het over is ;)

Jij al ziek geweest deze winter/lente?

4 opmerkingen

 1. Wat naar zeg dat je het zo te pakken had. Hoesten kan ook zo uitputtend zijn. En ook zo'n inspanning. Fijn dat je er nu zo goed als vanaf bent.
  Ik heb ooit door veel te moeten hoesten gekneusde ribben / tussenribspieren gehad. Pijnlijk!
  Dit jaar wel al een griepje gehad maar gelukkig zonder hoesten, enkel koortsig en spierpijn. En moe natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was ook moe. Maar gewoon doordat ik 's nachts niet kon doorslapen.

   Verwijderen
 2. Amai, zo'n zware verkoudheid heb ik nog nooit gehad. Ik kan me voorstellen dat het enorm vervelend is om daar wekenlang mee rond te moeten lopen. Al zeker wanneer je er je slaap ook voor moet laten. Pfuh. Gelukkig dat je er nu vanaf bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en ik ben ook niet veel buiten geweest tijdens die paar weken. Ik ben blij dat het voorbij is, ookal heb ik soms nog van die kleine aanvallen.. Maar het belangrijkste is dat ik 's nachts nu kan doorslapen

   Verwijderen