Facts #5 | Over mij en mijn feiten

Swimming Pool
ⒸPexels.com By Matt Hardy
We zijn hier terug met een nieuwe Facts ;) Een rubriek vol met feiten over mij.

1. Ik kan het niet verdragen dat er kruimels aan mijn charcuterie hangen
Wanneer ik mijn boterham beleg met salami of een ander soort charcuterie en die ligt bv op mijn bord met kruimels dan krijg ik kriebels. Ik kan dat niet verdragen.. Ook bv als mijn bestek kruimels bevat heb ik hier een 'aargh'-gevoel bij.

2. Ik zal nooit iemand van mijn glas laten drinken of omgekeerd
Ik vind het vies als iemand anders van mijn glas wil drinken, maar ik drink bv ook niet graag uit iemand anders zijn glas al is het maar om snel even te proeven.

3. Ik durf niet in een zwembad te springen
Ik heb pas op latere leeftijd leren zwemmen. Ik haalde mijn brevetten, maar durfde daarbij nooit te springen in het zwembad. Niet van de kant, maar ook niet van de springplank. Ik kan het niet verklaren waarom ik niet durf, maar elke keer ik op die rand klaar sta om te springen is er iets die mij tegenhoud.

4. Ik wil soms iets zeggen, maar kom niet op het woord
Wellicht ben ik niet de enige die dit tegenkomt, maar er zijn perioden waarin ik dat constant voorheb. Vooral op stressmomenten of belangrijke gesprekken. Maar dat gaat dan over woorden die je in je leven wellicht al meer dan 1000 keer hebt gezegd. Frustrerend soms.

5. Ik kan moeilijk tijd en afstand inschatten
Komt het nu omdat ik slecht ben in wiskunde of dat mijn oriëntatie heel slecht is (drop mij dus nooit op een onbekende plaats alleen!) maar tijd en afstand inschatten is echt heel moeilijk voor mij. Eigenlijk inschatten in het algemeen is een moeilijkheid.

Wat kan jij niet verdragen?


10 opmerkingen

 1. Ik heb een woord, ik vind het zo mooi - maar ik kom er zelden op als het in een gesprek (zelden) ter sprake kwam: nepotisme. Dus 4 is daarin heel herkenbaar voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat met verschillende woorden, maar ik kan niet zeggen dat ik op een bepaald woord niet kom. Het is echt de ene keer anders en de volgende keer een ander woord.

   Verwijderen
 2. Haha ik kan ook echt geen afstanden inschatten! :p En dat van die charcuterie en die kruimels, ik heb dat ook! Ik kan dat dus echt niet aan als er kruimels aan mijn kaas hangen :p raar hé? En ik durf ook niet in het zwembad springen. Ik kan wel goed zwemmen en ook al jong op zwemles geweest, maar dat springen en duiken, no thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan dat echt niet verklaren waarom ik dat niet durf. Hoe raar is dat, haha

   Verwijderen
 3. Niet op een woord kunnen komen is zo herkenbaar. Ik heb ook regelmatig dat ik aan het praten ben, en halverwege mijn zin opeens niet meer weet waar ik het over had, en dan val ik opeens stil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat heb ik ook wel eens. Vooral als je zo iets aan het vertellen bent, maar je wil dan over dat nog iets anders vertellen en opeens raak je de draad kwijt ;)

   Verwijderen
 4. Leuke rubriek vind ik dit! Geeft je toch een leuk beeld van de "eigenaardigheden" van iemand haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het wel leuk om mezelf eens 'bloot' te geven, haha

   Verwijderen
 5. Kruimels in mijn bed, krijg ik de kriebels van!

  BeantwoordenVerwijderen