Stoute schoenen aantrekken | 5x hoe je dat kan doen

Photo of Gray Sneakers
ⒸPexels.com By Shane Kell
Je kent het wellicht wel, iets heel graag willen maar de moed er niet voor hebben om het effectief waarheid te maken. Wanneer je je stoute schoenen aantrekt, dan heb je de moed gevonden om te doen wat je eigenlijk wou doen. Ik geef je vijf tips om die stoute schoenen aan te trekken in het leven.

1. Ga er op af
Wanneer je op een afstand nadenkt over wat er zou kunnen gebeuren als je dat ene zou doen, maar eigenlijk bang bent om het te doen. Je bent bang om er tegen aan te gaan lopen en daarna de gevolgen er van te moeten dragen. Je weet nooit op voorhand wat het word, maar soms moet je gewoon die stoute schoenen aantrekken en er gewoon op af gaan.

2. Durf te doen
Op bepaalde momenten in het leven zijn er dingen die je tegenhouden om iets te doen. Alsof een gevaarlijk dier je brullend toekomt en je geen voet durft te verzetten. Maar soms moet je gewoon dat obstakel voorbij om te komen waar je wil zijn. Je stoute schoenen aantrekken dus..

3. Zet die stap
Steeds maar nadenken en overwegen of je het wel of niet doet. Niet durven verder dromen omdat je ergens in je hoofd hebt dat het onbereikbaar is. Maar wanneer je steeds op datzelfde punt blijft staan raak je niet vooruit. Daarom trek je stoute schoenen aan en zet die eerste stap. Het brengt je wellicht verder dan je zelf verwacht.

4. Zet die knop om
We hebben het allemaal wel eens. Je overdenkt verschillende dingen, maar komt er gewoon niet uit omdat je steeds op hetzelfde botst. Soms is het gewoon nodig om even die ene knop in je hoofd om te draaien en gewoon te zeggen: 'ga er voor!'

5. Blijf dromen en groeien
Op het eerste zicht misschien een vreemde tip, maar wie niet durft te dromen zal nooit zijn stoute schoenen durven aantrekken. We dromen allemaal wel eens, de één al groter dan de ander. Maar door te blijven dromen en die durf te hebben om er voor te gaan zal je blijven groeien in het leven.

Heb jij al eens je stoute schoenen aangetrokken?

4 opmerkingen

  1. Leuk artikel! De stoute schoenen trek ik regelmatig aan, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad!! De volgende stap durven zetten omdat je anders stil blijft staan... dat is belangrijk. Ik heb op dat vlak ook zo mijn periodes. De ene keer lukt het prima en de andere keer zie ik door de bomen het bos niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen