Bullet Journal #1 | April

ⒸEvelyneVergote

Het leek me wel eens leuk om af en toe eens een update te schrijven over mijn bullet journal. Ik begon er nog maar recent mee, doordat ik het als doel heb in mijn DayZeroProject. Ik maakte het mezelf uiteraard weer moeilijk om eveneens een zelfcursus handletteren te beginnen in mijn bullet journal. Moet je weer Evelyne voor heten, haha. Anyway, ik wou jullie even updaten over mijn project die #bulltjournal heet ;)

ⒸEvelyneVergote

Allereerst moest ik een schriftje kopen en ging ik hiervoor naar de Standaard Boekhandel. Ik kocht eentje met stipjes, zodat het tekenen makkelijker zou gaan. Uiteraard begon ik eerst enkele basisletters op een kladpapier te tekenen met potlood. Pas als dat goed ging, tekende ik in het schriftje (met stift). Alhoewel ik nog heel wat oefening kan gebruiken..

ⒸEvelyneVergote

Ik begon dus met de maand April, omdat ik pas eind Maart het schriftje kocht. Het is eens wat anders om midden in het jaar te starten, haha. Stiekem wist ik ook nog niet waarvoor ik de bulletjournal wou gebruiken en besloot te beginnen met een agenda.

ⒸEvelyneVergote


Enkele weken later kwam ik op het idee om eveneens het schriftje te gebruiken als een soort reminder. Zo maakte ik een korte ToDo-list waar ik dingen kon afvinken, zo heb ik toch al 2 pagina's voor 1 maand kunnen invullen.


Ik weet dat een bullet journal voor veel meer gebruikt word als dit alleen, maar voor mij is dit een begin. En wie weet ziet het er binnen een jaar helemaal anders en beter uit ;)

Wat plaats jij zoal in een bullet journal?

Lees ook:

4 opmerkingen

 1. Het ziet er al goed uit, en het is logisch dat je in het begin wat je weg moet zoeken hoe jij het gaat aanpakken. Want dat is het net hé, heel persoonlijk, wat voor jou werkt en bij jou past.

  Ik heb geen bujo, gebruik de Purpuz Planner als agenda en stappenplan om een paar doelen vorm te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is ergens idd persoonlijk. Elk vult dit in op zijn eigenste manier. En de één gebruikt liever dit en de ander dat. Wat voor hem of haar het best past :)

   Verwijderen
 2. Ik vind dat de BJ een hype geworden. Als agenda of lijstje ook niet praktisch want neem je dat ding dan mee? Evernote is het voor mij en een schrijfboekje maar die gebruik ik zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit mijn agenda meeneem. In de agenda die ik heb kan ik niet veel schrijven, vandaar dat ik een bullet wel handig vond om thuis te gebruiken voor dingen die ik niet mag vergeten die thuis moeten gebeuren.

   Verwijderen