DZP#4 | Koop bloemen en leg ze op oma's graf

ⒸEvelyneVergote

Het is misschien niet het favoriete onderwerp om over te schrijven, maar zoals ik mezelf heb beloofd schrijf ik over elk doel van mijn Day Zero Project een uitgebreid artikel. Ook over dit onderwerp dus.


Mijn oma is op 21 december 2018 gestorven en toen begonnen ze net een nieuwe rij op het kerkhof. Het duurde dus een tijdje alvorens er gras voor het graf gegroeid was. Om het niet te leeg te laten lijken hebben we onmiddellijk een potje viooltjes geplaatst. Ze hield zo van bloemen en kon het nooit verdragen als er bij haar thuis geen bloemen stonden.

Bloemen blijven helaas niet eeuwig staan en voor haar verjaardag zijn we om een nieuw vers potje bloemen geweest. Ondertussen is het gras al mooi gegroeid en staat het potje heel mooi op haar graf. Regelmatig gaan we om beurt langs om het water te geven en stil te staan bij het graf. Hoe moeilijk ik het hier ook mee heb..

Weer een doel die ik mag afvinken, ookal is dit doel nooit echt ten einde. Ik zal dit blijven doen, omdat ik weet dat oma dit zou gewild hebben.


7 opmerkingen