Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | De dag van Nora

ⒸPexels.com By Scott Webb

Hoi, ik ben Nora! Ik blog nu al ongeveer anderhalf jaar op www.PinGetest.be. Hier schrijf ik over alles uit het leven van een mama. Denk maar aan snelle, gemakkelijke gerechten voor elke dag. Lekkere gebakjes voor ME-time. Dingen om te bakken met de kids. Knutselinspiratie, herkenbare posts over moederschap, reviews, en veel meer.
Zelf ben ik mama van twee kindertjes: E. is mijn dochter van 7, en S. is mijn zoontje van 4. De kids
hou ik bewust anoniem in mijn blog en op Instagram. Omdat zij er niet voor hebben gekozen om
gedeeld te worden met de online wereld ;) Wel vertel ik over leuke dingen die we samen doen, en
ons day-to-day life via de stories op Instagram.


Hoe ziet mijn dag eruit?
Ik ben een mama met veel routines en planners. Bijna alles is gepland. Elke dag ziet er
dus anders uit, maar elk week ziet er wel ongeveer hetzelfde uit. En daar haal ik rust
uit. Ik ben trouwens huismoeder, al ongeveer 7 jaar. Sinds mijn dochter geboren is. Op
dit moment hou ik me vooral bezig met bloggen en alles wat daarmee te maken heeft.

1. Hoe ziet jouw ochtendritueel er uit?
Wel, mijn ochtend begint wanneer mijn wekker om 7u afgaat. (Tenzij de kids al wakker zijn, en ik de
tv mega luid door het huis hoor galmen.) Ik spring dan de badkamer in en maak me snel klaar.
Daarna begin ik aan het ontbijt van de kids. Die mogen ze dan lekker oppeuzelen voor de tv (#badmomalert). Ondertussen maak ik de brooddozen en snacks klaar voor school. Laad ik een wasje in de droger (de wasmachine doet nachtdienst), laad ik de vaatwasmachine uit, en zorg ik ervoor dat het aanrecht afgeruimd is. Af en toe kom ik uit de keuken piepen om die kids eraan te herinneren dat ze moeten eten. Ik maak de boekentassen klaar en de kids kleden zich om. Dit moment neem ik dan om zelf even te ontbijten met KOFFIE (duhuu) en een boterham. Tussendoor loop ik ook even naar boven om de tandjes te poetsen van de jongste. Dan is het 8u20 en beginnen de alarmbellen te rinkelen: ‘Hop, snel schoenen aan, jas aan”, “Nee, je mag geen speelgoed meenemen naar school”, “Nee je mag geen andere broek gaan aandoen”, “Doe voort”, “Laat elkaar met rust”, “Zijn je schoenen al aan?”, “Het is tijd om te vertrekken!!”

2. Hoe ziet een vrije dag (of werkdag) er bij jou uit?
Ik zal het verder hebben over de schooldag, waar ik hierboven al over begonnen ben. Wanneer de
kids op school zijn, geniet ik op de terugweg even van de rust. Soms doe ik onderweg nog een
babbeltje met een mama (sociale batterij opladen). Dan kom ik thuis, de voordeur open en … aaaah
stilte! Ik zet mijn robot stofzuiger aan, en begin aan mijn dagplanning. Blogs die ik moet afwerken,
social media op punt zetten, webinars volgen over copywriting, enzovoort. Sommige dagen ga ik zwemmen, of kickboksen. Andere dagen zijn gewijd aan de schoonmaak. Ik bak,
ik lunch met vriendinnen. Af en toe eens een dagje shoppen. Af en toe een verwendag. Zolang het op
de planning staat, is alles mogelijk ;)

3. Heb jij genoeg aan 24u per dag of kan je meer uren gebruiken?
Tussen 9u en 15u mogen er nog wel een aantal extra uurtjes zitten om nog meer in het huishouden
gedaan te krijgen (zoals de strijk bijvoorbeeld).

4. Hoe ziet jouw avondritueel er uit?
Wanneer de kids thuis zijn van school, begint dochterlief aan haar huiswerk. Intussen start ik al met
het avondeten. En ondertussen documenteer ik dit ook via mijn Instagram stories
(@pingetestmama). Want dat is iets wat ik doe: dagelijkse menu inspiratie bieden aan mama’s.
Omdat mama’s daar meestal ook mee worstelen. Wat ze nu weer moeten klaarmaken?
We eten hier tamelijk vroeg (rond 17u). En rond 18u mogen de kids nog wat tv kijken. Rond 19u
begint het slaapritueel: tandjes poetsen, pyjama aan, verhaaltje, …
En daarna leg ik mij in de zetel en kom ik er pas uit rond 22u, om te gaan slapen zzzzzz….

Dankjewel Nora om jouw dagindeling met ons te delen! 
Wil jij eveneens jouw dag of ochtend/avondritueel hier delen, 
stuur gerust een mailtje naar vergevelyne@gmail.com

Geen opmerkingen