Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | Het avondritueel van Sarah


ⒸHosteSarah
Hallo daar! Mijn naam is Sarah. Dromer, dierenliefhebber en reisfanaat. En blogger, natuurlijk. Ik heb mijn eigen stukje internet opgestart omdat het uitwisselen van ideeën me interesseert. En omdat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Ik verzamel er met veel plezier mijn dagdagelijkse bezigheden en laat jullie op die manier graag een kijkje nemen in mijn leven.

Aangezien ik een rasechte introvert ben schrijf ik ook veel vlotter over mijn leven, dan dat ik erover praat. Ik spendeer heel wat tijd op mezelf en vermaak me prima op mijn eentje. Me-time is voor mij simpelweg noodzakelijk om me goed te kunnen voelen in mijn vel. Ik heb daar nood aan. Daarom leek het mij leuk om mijn avondroutine hier eens uit de doeken te doen. Mijn dag op een rustige manier afsluiten is voor mij namelijk erg belangrijk. En daar heb ik zo mijn gebruikelijke rituelen voor.

Slaaphygiëne
Eerst en vooral vind ik het belangrijk om fris gewassen in een proper bed te kunnen kruipen. Gepoetste tanden, frisse lakens, een opgeruimde kamer,... . Je kent het waarschijnlijk wel. Ik ben nogal een clean freak dus ook aan slaaphygiëne hecht ik veel belang.

Sfeerverlichting
Van zodra ik klaar ben om mij volledig te kunnen relaxen zorg ik ook graag voor sfeerverlichting in de kamer. Wat gedimd licht en geurkaarsjes zijn voor mij al snel voldoende om voor gezelligheid te zorgen.

Loslaten
Verder vind ik het ook belangrijk om elke dag bewust af te sluiten door na te denken over hetgeen er allemaal gebeurd is. Ik analyseer graag alles; zo ook mijn dgdagelijkse bezigheden. Vervolgens probeer ik al mijn gedachten, zo goed en zo kwaad als het kan, los te laten. Als ik dat niet doe dan kan ik namelijk blijven piekeren over de kleinste dingen, en dat is natuurlijk compleet zinloos.

Dat loslaten doe ik trouwens simpelweg door mijn dag te overlopen in mijn hoofd, of door mijn gedachten van mij af te schrijven in mijn dagboek. Ook lijstjes hou ik graag bij om wat meer rust en orde te creeëren in mijn chaotische brein.

Opladen
En dan ben ik klaar om weg te kruipen onder de lakens en mijn batterijen volledig op te laten laden. Ik kijk graag wat tv of lees een boek. Al moet ik zeggen dat dat laatste er niet vaak meer van komt tegenwoordig. Mijn Game of Thrones verslaving is real. En zoals de diehards zeggen: 'One does not simply watch one episode of Game of Thrones.' Of zoiets ;) Ik settel mij dus graag voor een aflevering of twee.

Wel probeer ik mijn telefoon en laptop tijdig aan de kant te leggen zodat ik mijn avonden offline kan doorbrengen. Door alle afleiding  die er tegenwoordig op het internet te vinden is, blijft mijn brein anders op volle toeren werken. En dat is niet plezant. Ik focus mij dus graag enkel en alleen op mijn serie (of op mijn boek).

Slapen
En voilà. Dat was het. Op die manier kan ik meestal op een rustige manier in slaap vallen. Bij voorkeur met de kat naast mij. Want na al dat gebrul in Game of Thrones klinkt haar zachte gespin mij altijd als muziek in de oren. Dat is misschien wel de meest favoriete rustgevende geluidje aller tijden. Pure liefde, instant positieve gevoelens en (in mijn geval) ook slaap gegarandeerd.

Liefs, Sarah

Dankjewel lieve Sarah om jouw avondritueel met ons te delen! 

Wil jij eveneens jouw dag of ochtend/avondritueel hier delen, 
stuur gerust een mailtje naar vergevelyne@gmail.com

1 opmerking

  1. Wauw, dat is wel een goed overdacht avondritueel. Fijn dat je er zo je weg in gevonden hebt en weet wat voor jou werkt, Sarah!
    Prachtige foto van je kat ook, dat is een zacht kussentje :)

    BeantwoordenVerwijderen