Life #30 | To walk again..

shallow focus photography of person walking on road between grass
ⒸUnsplash.com By Arek Adeoye

Het kwam ineens in mij op. Ik loop er al een tijdje mee in mijn hoofd, maar weet er even geen weg meer mee. In mijn maandoverzicht van Maart had ik het er al over. Op doktersadvies moest ik dagelijks een halfuurtje wandelen. Om te zien of ik vocht ophou of niet. Ik merkte beterschap en mijn enkels werden minder dik. Dus ik was tevreden dat het hielp.

Tot vorige maand. Ik kreeg een zware keelontsteking en bleef dus zo veel mogelijk binnen en in bed. Wanneer ik dan toch de deur uitging kleedde ik mij alsof ik mij op de Noordpool bevond. Dus, mijn dagelijks halfuurtje wandelen werd keer op keer uitgesteld. Ondertussen zijn we al enkele weken verder en blijft het halfuurtje wandelen uit.

Twee weken geleden was ik thuis aan het stofzuigen en plots kreeg ik een schok in mijn linkerzij, ter hoogte van mijn ribben. Ik voelde wel iets, maar niet echt pijnlijk. Mij kennende, ik heb echt niet gauw pijn. Mijn pijngrens ligt echt héél erg hoog. Toen ik na enkele dagen nog steeds iets voelde besloot ik toch maar eens naar de kinesist te gaan. Ik kreeg een deugddoende massage en dat hielp!

Tijdens zo'n sessie van een halfuur, word er ook gepraat met elkander. En aangezien ik de laatste twee, drie jaar regelmatig op afspraak ga bij die kinesist (wij zaten samen in het lager), zijn vrouw en assistent, praten we vrij close over dingen. Zo viel het hen op dat ik bijgekomen was. (niet kwetsend bedoelt, maar meelevend). Ik vertelde dat ik probeerde om dagelijks een wandeling te doen van een halfuur, maar ik het weer moest oppakken.

Nog steeds heb ik het niet opgepakt. Schandalig van mijzelf! Ik heb dus echt een schop onder mijn kont nodig om die dagelijkse excuses aan de kant te schuiven en de deur uit te gaan om een halfuur te wandelen. Mijn camera is dan wel mijn beste vriend, die zorgt er blijkbaar niet voor dat ik er dagelijks op uit trek om mij te vergezellen bij een wandeling. Het weer zit mij ook niet altijd mee, want in regen kan ik niet wandelen (hoorapparaat).

Toch zou ik heel graag de draad terug willen oppakken en er een halfuurtje per dag aan de wandel gaan. En ik zou het heel graag willen volhouden uiteraard. Mocht dit lukken, denk ik dat het afvallen ook beter zal lukken. Ik moet uiteraard resultaat zien, want anders zal ik wellicht de kortste keren terug naar af gaan. Wish me luck.. Ik wil er weer aan beginnen!

Vinden jullie soms ook excuses uit om iets niet te moeten doen?

4 opmerkingen

 1. Zou het helpen als je als doel nog niet gelijk een halfuur stelt, maar vb eerst tien minuten of een kwartier? Als dat dan meevalt is de stap naar een halfuur misschien minder groot?
  Of met iemand afspreken om samen te gaan?

  Zelf merk ik dat ik sinds ik mijn fitbit heb, ik wat gemotiveerder ben om te bewegen. Ervoor had ik geen idee hoeveel of hoe weinig vooral ik bewoog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van plan om binnenkort een fitbit te kopen.. misschien is dat de motivatie die ik nodig heb.

   Verwijderen
 2. Dat herken ik hoor. Ik verzin naar mezelf toe ook geregeld excuses om iets niet te doen.
  Tip! Gebruik uw blog om meer naar buiten te komen. Ik doe dat ook en dat helpt echt. I.p.v. stockfoto's te gebruiken zorg ik ervoor dat ik vrijwel altijd eigen foto's gebruik in artikels. En daarvoor moet ik regelmatig creatief uit de hoek komen en mijzelf zelfs aanzetten om naar buiten te trekken. Dat vind ik dan alleen maar positief, want zo beweeg ik alleen maar meer. Al gaat het maar om een 'fotorondje' doorheen de tuin. Dat uw camera op alleen u niet aanzet om naar buiten te trekken begrijp ik wel, dus misschien dat het hebben van een doel (het maken van een specifieke foto voor een specifiek artikel) wel helpt? Dat werkt bij mij namelijk best goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik probeer het fotograferen terug op te pakken na die turbulente periode, maar het is nog niet helemaal ok. Enfin, het komt wel goed ;)

   Verwijderen