Life #31 | De weg naar mijn nieuwe baan

ⒸEvelyneVergote

Halfweg vorig jaar werd ik ontslagen. Ik belandde in een vreemde bubbel.. Na 12 jaar zat ik opeens zonder werk. Ik moest mezelf even wakker schudden en heel veel gemengde gevoelens kwamen bovendrijven. Ok, ik heb er de laatste jaren nooit graag gewerkt, maar van vandaag op morgen zonder werk te vallen was toch even een domper.

Ik moest er door en was vastbesloten om niet bij de pakken te blijven zitten. Omdat ik er een lange loopbaan had opzitten was ik verplicht om Outplacement-begeleiding te volgen. De bedoeling hiervan was dat zij ontslagen werknemers terug aan het werk zetten. Dat draaide bij mij helaas op een ander parcours uit. Ik werd psychologisch benaderd, omdat zij vonden dat ik de verkeerde weg op ging. Wat helemaal het geval niet was, want ik wist wat ik wou. Ik wou zo snel mogelijk terug aan het werk in de sector waar ik altijd heb gewerkt en met het correcte takenpakket.

Ik schommelde in mijn gedachten van her naar der en werd onzeker over mezelf. Ik vroeg mij af of dit het allemaal wel waard was. Ik wist van mezelf wie ik was en wat ik kon, maar men deed mij zo hard twijfelen aan mezelf dat ik er helemaal geen zin meer in had. Ook liepen de sollicitaties niet zoals gepland, ondanks ik mijn uiterste best deed. Ik merkte zelfs dat een job als de mijne niet langer actief was in de arbeidswereld, wat mij echt diep ongelukkig maakte. Ik had hier voor gestudeerd, stond met een diploma in mijn handen en had meer dan 15 jaar ervaring in deze job.

Ik had wel kunnen denken dat mijn ontslag er voor iets tussen zat en men zonder mij te vragen mijn vorige werkgever zou opbellen. Ik zou het misschien ook doen in hun plaats. Doch ik eerder een persoon ben die iedereen het voordeel van de twijfel geeft. Iedereen verdient een nieuwe kans, desondanks de foute inschatting die iemand wel of niet heeft gemaakt.

Maar, met vreugde kan ik jullie nu melden dat ik na een lange weg toch dé job heb gevonden. Het is hetzelfde als ik altijd al gedaan heb en ik weet nu al dat ik deze job met heel veel liefde zal volbrengen. Ik moet mij nu nog bewijzen, maar ik voel dat het goed komt. Bedankt alvast aan wie in mij geloofde!! -`ღ´-

Werk jij nog steeds waar je ooit begon?

Lees ook:
 

6 opmerkingen

 1. Wat een goed nieuws! Van harte proficiat :D Ik ben zelf al een aantal keer van baan gewisseld. De eerste keer moest ik weg omdat het een tijdelijke (maar wel langdurige) baan was, en twee keer ben ik weg gegaan vanwege de inhoud van de baan. Nu zit ik gelukkig heel goed op mijn plek. Ik hoop dat jouw nieuwe baan ook zo fijn zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, eveneens hoop ik dat ik nu wel goed zit op deze plek en ik mij terug voor de volle 100 procent kan geven :)

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je een baan hebt gevonden! Gefeliciteerd. Hopelijk zit je er op je plek. Ben nu wel benieuwd geworden naar de sector waarin je werkt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd!!! Hopelijk voel je je er snel helemaal thuis en kan je je talenten helemaal ontplooien. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen