Diary #61 | Een nieuwe baan, een nieuwe levensstijl

ⒸEvelyneVergote

Sinds een goeie maand heb ik een nieuwe baan. Voorlopig heb ik nog een tijdelijk contract, maar een komend examen kan hier verandering in brengen. Het is nog afwachten wanneer dat examen plaats zal vinden, maar dat zien we dan nog wel.

Een nieuwe baan, betekent meestal ook een nieuwe levensstijl. In mijn geval heb ik toch wel enkele aanpassingsmoeilijkheden gehad. Ik werk namelijk dagelijks onderbroken uren. Ik kan dus moeilijk iets groots inplannen op het tijdstip dat ik niet op het werk hoef te zijn. Ik woon gelukkig niet zo heel ver en hoef niet op spitsuren de baan op.

Ik heb dan ook nog geen huishouden en woon nog bij mijn ouders, wat niet wegneemt dat ik meehelp in het huishouden. In tegenstelling tot wat velen denken. Ik neem al graag eens een stofdoek in de hand en de stofzuiger staat ook nooit ver weg. Boodschappen doen is wat moeilijker geworden in de tijd dat ik thuis ben. Die is namelijk iets te kort daarvoor en dat risico loop ik liever niet.

Ik begin 's ochtends heel vroeg, dus dat betekent dat ik op tijd mijn bed in ga. Maar door mijn onderbroken uren betekent dat ik in de late namiddag pas terug op het werk ben tot in de vroege vooravond. Wanneer ik terug thuis ben moet ik nog eten en douchen. Veel tijd voor ontspanning is er 's avonds niet daar ik op tijd mijn bed in wil.

Begrijp me niet verkeerd. Tot op heden doe ik mijn job graag. Het is waarvoor ik gestudeerd heb en wat ik wil zijn binnen de sector. Ik ben deze uren niet gewend en moet hier nog een weg in mijn leven voor vinden. Maar ik voel dat het goed komt en ik op een dag een manier gevonden heb die voor mij en mijn leven zal werken.

Lees ook:

12 opmerkingen

 1. Oh onderbroken uren lijkt mij super irritant. Maar het belangrijkste is dat je het leuk hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel eens leuk, maar na een tijdje begin je zoiets wel te voelen :)

   Verwijderen
 2. Onderbroken uren lijken mij echt irritant. Hopelijk went het een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het begin is dat leuk, maar soms is dat idd irritant. Ach, ik doe de job op zich wel graag, dat overtreft het dan wel ;)

   Verwijderen
 3. Oh dit is wel herkenbaar met mijn oude werktijden voordat ik met verlof ging. Vroeg op en laat thuis met gebroken diensten. Heel vervelend. Na 5.5 jaar ga ik daar dus ook met stoppen door onze kleine frummel en hele andere werkdagen maken straks als het geboren is. Zal zeker aanpassen worden maar kijk er zeker naar uit. Fijn te lezen dat je wel blij bent met je job, dat is toch wel het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij met de job en hoop het te mogen blijven doen. Die uren zal ik hopelijk ooit wel aan wennen ;)

   Verwijderen
 4. Heel herkenbaar hoor. En alles kost tijd, gun jezelf dat en dan zal je idd zien dat het gaat wennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, idd alles kost tijd, maar helaas heeft niet iedereen daar begrip voor..

   Verwijderen
 5. Fijn dat je het naar je zin hebt op je nieuwe werk. Dat is al heel belangrijk.
  Misschien went het wel, die onderbroken uren? Waarmee ik bedoel dat je op de duur gewoon aanvoelt wat je wel en niet kan doen in die tussentijd? En daardoor ook de tijd wat kan optimaliseren in plaats van nu eerder wachten op tot wanneer je weer aan het werk moet.
  Maar het lijkt mij ook niet makkelijk hoor, zeker niet, dus ik begrijp wat je bedoelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet gemakkelijk en de ene dag gaat beter dan de andere. Maar het feit dat ik mijn job graag doe maakt ook veel goed ;)

   Verwijderen
 6. Lijkt me inderdaad echt even wennen, dat soort werktijden! Het heeft denk ik voor- en nadelen, maar het is vooral eventjes zoeken wat voor jou werkt. Fijn dat je het wel naar je zin hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, het is nog wat zoeken, daar ik niet gewend ben om elke dag met deze uren te werken. Maar ik voel het wel goed komen ;)

   Verwijderen