Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | De dag van Joanne



Hi ! Ik ben Joanne, blogger op inspirationnl.com. Samen met mijn man woon ik in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Momenteel werk ik in een kinderdagopvang in de buurt, maar vanaf 1 augustus zal ik aan de slag gaan als assistent-manager bij de Lidl waar ik nu parttime werk als medewerker.

Hoe ziet jouw ochtendritueel er uit?
Mijn ochtendritueel is afhankelijk van hoelaat ik moet gaan werken. Dit verschilt bijna elke dag. Doordat ik een 25 uur contract heb bij het kinderdagopvang en momenteel een 2-12 uur contract bij de Lidl betekend dit dat mijn roosters erg wisselen en ik ook niet elke week de hele week door werk. De ene dag begint mijn werkdag om 6:00 en de andere dag pas om 16:00. Als ik vroeg moet beginnen ga ik het liefst zo laat mogelijk uit bed, kleed mij snel aan en eet mijn ontbijt op mijn werk. Als ik een vrije dag heb of als ik pas laat hoef te beginnen ontbijt ik natuurlijk lekker ontspannen thuis en neem ik de tijd om mijzelf klaar te maken voor de dag.

Hoe ziet er een vrije dag en/of een werkdag er bij jou uit?
Een vrije dag is heel afwisselend bij mij. Als Marcin en ik tegelijk vrij zijn gaan we meestal ergens naartoe of spenderen wij onze dag bank hangend. Als ik alleen een vrije dag heb dan maak ik het huis schoon en netjes, ga ik aan de slag voor mijn blog, doe ik boodschappen en maak ik wat tijd voor hobby's zoals gitaar spelen, creatief bezig zijn of een serie of film kijken. Ik probeer op een vrije dag altijd eerst alles netjes te hebben zodat ik de rest van de dag lekker kan ontspannen, love it.

Een werkdag kan voor mij twee dingen betekenen. De ene dag werk ik met alle liefde met kinderen. Ik werk op een kinderdagopvang waarbij ook een BSO aangesloten zit. Dit betekent dat ik ook regelmatig een dag in de week met schoolgaande kinderen aan het werk ben, maar meestal ben ik te vinden bij de kleintjes t/m 4 jaar. Ik vind het gaaf om te zien hoe deze kinderen spelenderwijs groeien en nog zo onschuldig in het leven staan. Ik vind het heerlijk om hier mijn steentje in bij te kunnen dragen, daarom hoop ik ook na 1 augustus nog regelmatig te kunnen helpen/in te kunnen vallen bij het kinderdagverblijf. Een andere werkdag kan betekenen dat ik bij de Lidl achter de kassa zit, broodjes bak, 'non-food' spullen vullen (oftewel, alle kleding, huishoudartikelen etc.) of ben ik al bezig met mijn opleiding tot assistent-manager.
Waar ik ook werk, mijn dag is dus altijd afwisselend. Zo zal ik mij nooit vervelen ;)

Heb jij genoeg aan 24u op een dag of kan je meer uren gebruiken?
Oh no, 24 uur is veel te kort. Het liefst zou ik elke dag een aantal extra uur hebben. Het nadeel is dat ik die toch ook weer vol zou proppen en zo nog meer uur nodig zou hebben... Of een paar uur extra dus echt zou helpen is dus maar de vraag.

Hoe ziet jouw avondritueel er uit?
Mijn avondritueel is niet heel bijzonder denk ik. Als ik 'vroeg' thuiskom, voor mij is dit 18.00/19.00 dan eet ik wat, maak ik wat schoon en kijk ik nog wat serie of film of werk nog even aan mijn blog en dan is het douchen en naar bed. Als ik tot laat werk bij de Lidl ben ik vaak pas rond 10 uur/half 11 thuis en dan betekent het vaak dat het gelijk douch- en bedtijd is, want meestal gaat mijn wekker de volgende ochtend weer lekker op tijd. Hopelijk veranderd dit wel als ik fulltime bij de Lidl aan de slag ga.


Dankjewel Joanne om jouw dag met ons te delen! 
Wil jij eveneens jouw dag of ochtend/avondritueel hier delen, 
stuur gerust een mailtje naar vergevelyne@gmail.com



3 opmerkingen

 1. Lijkt me best lastig, twee zulke verschillende banen hebben. Gelukkig kun je je straks op 1 ding richten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heen en weer gerace was inderdaad af en toe best lastig. Nu concentreer ik mij lekker op een baan ! Heerlijk inderdaad :)

   Verwijderen
 2. Leukleuk ! Dank je wel voor de leuke samenwerking !

  BeantwoordenVerwijderen