Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | Het leven van Anne

ⒸBy Marc Boland (fotograaf)

Ik ben Anne Ermens, 30 jaar en woon sinds twee maanden in het mooie Breda! In het dagelijks leven werk ik als zangeres en vocal coach, daarnaast schrijf ik wekelijks persoonlijke blogs. Op mijn ochtend en avondritueel na is geen dag hetzelfde en dat vind ik enorm fijn.

1. Hoe ziet jouw ochtendritueel er uit? 
Nadat ik mijn ogen open doe en de zin "Kroepoek, wil je brokjes?" heb uitgesproken sleep ik mezelf naar de keuken. Daar aangekomen bak ik twee eieren (soms met spinazie en/of spek en/of kaas en/of zalm), stop een multivitamine-bruistablet in een glas water en zet een pot gemberthee, terwijl ik ondertussen mijn kat te eten geef. Meestal eet ik mijn ontbijt op de bank, terwijl ik door Social Media scroll en klik op dierenfilmpjes die me vrolijk maken. Hoewel ik daar plezier in heb overweeg ik toch om ermee te stoppen, en bijvoorbeeld een meditatiemoment toe te voegen aan mijn ochtend. Na het ontbijt douche ik, kleed ik me om en maak ik me op. Op de meeste dagen dan. Het is ook wel eens voorgekomen dat ik de hele dag thuis aan het werk was en om 16.00 nog in mijn badjas mijn administratie zat te doen.

2. Hoe ziet er een vrije dag en/of een werkdag er bij jou uit?
Omdat ik een eigen bedrijf heb zien mijn dagen er heel verschillend uit. Er zijn werkdagen waarop ik s'ochtends contact heb met opdrachtgevers voor optredens van Charmony en de website van Guilty Treasure bijwerk en dan vanaf een uur of 13.00 zangles geef tot laat in de avond. Of dagen waarop ik overdag als Zeemeermin op een festival sta en s'avonds een workshop voorbereid voor de dag daarna. Om mijzelf en mijn leerlingen wat regelmaat te bieden heb ik er wel voor gekozen op drie vaste dagen les te geven. Alle andere dagen zijn vrij voor optredens, repetities, overig werk (het maken van callsheets, instuderen van nieuwe nummers enz.) en gewoon vrij zijn! Wanneer ik vrij ben hoop ik altijd dat het lekker weer is: ik ben het gelukkigst als ik in goed gezelschap lekker buiten in de zon zit te eten. Is dat niet het geval, dan ga ik graag naar de bios en kan ik ook urenlang stukken zitten schrijven voor mijn persoonlijke blog.

3. Heb jij genoeg aan 24u op een dag of kan je meer uren gebruiken?
Laten we het erop houden dat die 24 uur ons dwingen om te kiezen wat we écht belangrijk vinden en dat is eigenlijk best nuttig.

4. Hoe ziet jouw avondritueel er uit?
Afhankelijk van hoe skinny mijn jeans is, trek ik al een paar uur voor ik wil slapen een comfortabele broek aan. Of ik nu gezelschap heb of niet, de meeste avonden gaan er kaarsjes aan en chille muziek op. Soms kijk ik nog een serie en sinds een paar maanden probeer ik ook weer wat meer boeken te lezen. Rond 23.30 ga ik meestal richting badkamer om daar mijn gezicht schoon te maken en mijn tanden te poetsen. Daarna kruip ik in bed, check ik nog een keer mijn agenda voor de dag daarna, bedenk ik waarom ik me kan verheugen op die dag, zet mijn wekker en ga lekker slapen!

Dankjewel Anne om jouw dagindeling met ons te delen! 
Wil jij eveneens jouw dag of ochtend/avondritueel hier delen, 
stuur gerust een mailtje naar vergevelyne@gmail.com

2 opmerkingen