Life #32 | Als de liefde niet mee wil..

ambacht, binnen, binnenshuis
Ⓒ Pexels.com By Rovenimages.com

Ik ben op mijn blog best wel openhartig, maar over mijn liefdesleven heb ik nog niet veel prijs gegeven.  Misschien komt dat wel omdat ik zelf niet vaak vertel over dat onderwerp. Maar daar wil ik vandaag wel eens verandering in brengen.

Mijn liefdesleven, ik zou het een Story of my life kunnen noemen. Ik word niet makkelijk verliefd, maar als het gebeurt dan is het wel echt. Maar meestal is het niet wederzijds en blijf ik achter met een vreemd gevoel. Ik wel, hij niet. Waarom? Wat is er mis met mij? Het zijn ondertussen standaard vragen geworden.

Ook is de druk van de omgeving wel eens groot. Wanneer ik mijn leeftijd vertel, denken mensen dat ik al gelukkig getrouwd ben en een gezin heb met kinderen. Wanneer ze horen dat dat niet zo is, staan ze dikwijls met hun mond vol tanden. Of reageren ze bruut met 'het word wel eens tijd dat je er aan begint'. Dan denk ik 'euh, dat gaat jou toch niet aan?'

Terug naar het 'waarom lukt het bij mij niet'? Tjah, ik ben niet een persoon die zomaar de eerste de beste aanspreekt in de hoop dat het mijn lief word. Bij mij moet het écht klikken en goed zitten. En dat duurt meestal wel een tijdje. Ik heb het helaas al enkele keren meegemaakt dat ik verliefd werd op een jongen, maar het niet wederzijds was en we toch vrienden bleven.

Maar.. hoe is dat nu? Vrienden zijn met degene die jij graag ziet, maar het niet wederzijds is. Het is niet altijd even simpel. Voor beide partijen niet. Want dan weet je dat de persoon met wie je bevriend bent verliefd op je is en wil je toch op één of andere manier bevriend blijven. Je hebt steeds in je achterhoofd dat die ene meer van je wil dan alleen vriendschap en toch wil je die persoon niet verliezen. Ook degene die verliefd is moet dat gevoel overwinnen omdat die weet dat het nooit meer als vriendschap kan zijn.

Ik maakte het al enkele keren mee.. Ik ben nog steeds met hen bevriend, ookal weet ik dat mijn liefde anders is dan die van hen. Ik ben hen zo dankbaar om mij als hun vriendin te aanvaarden ookal weten ze dat ik wel iets meer voel. Het aanvaarden heeft soms een tijdje geduurt, maar na een tijdje aanvaard je hun vriendschap en krijgen ze van mij een speciaal plekje in mijn hart. (en ik in die van hen ;) )

Maakte jij het ooit mee?

8 opmerkingen

 1. Wat naar, die botte, onbeschofte opmerkingen. Alsof je dat zo maar even te regelen hebt... nee, weinig dat meer complex is dan liefdesrelaties.

  Wel goed dat jullie erna nog vrienden gebleven zijn, want anders verlies je nog meer.
  Ik ben ook niet zo'n expert, ben met mijn eerste, serieuze vriend getrouwd. Maar ook op een moment hem tegengekomen dat ik dacht dat het er voor mij toch niet zou inzitten.

  Ik hoop voor jou dat het toch een keer van beide kanten zal komen en je een fijne partner vindt om je leven mee te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wellicht ook bij mij zo moeten lopen, iemand tegenkomen en zonder dat je het weet er de rest van je leven mee delen.

   Verwijderen
 2. Wat knap dat je dat kan, zo vrienden zijn! Heel bijzonder en tof. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. En ik hoop dat je ook de wederzijdse liefde mag ervaren ooit :) Niet omdat 'het tijd is dat je eraan begint' (wat een onzin!), maar omdat dat ook een toffe ervaring is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Het is niet altijd even makkelijk, maar het aanvaarden is het begin van een mooie vriendschap :)

   Verwijderen
 3. Juist heeft ieder zijn eigen pad. De ene trouwt op latere leeftijd dan een ander, en ik vind dat mensen altijd zo snel een beeld ergens bij hebben. Jammer is dat, terwijl het een ander ook erg kan kwetsen (spreek zeker uit ervaring) Goed dat jullie nog bevriend zijn. Ik zie mijn exen nooit meer, alleen eentje. Dat is een goede vriend van mijn man (toen al haha) Dat gaat trouwens ook verder prima en we hadden dan ook geen lange relatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je zegt, ieder heeft zijn eigen pad en die van mij leid ietsje anders dan het 'normale' patroon. Maar ik weet zeker dat ook zij in hun leven ergens een andere weg hebben genomen ;)

   Verwijderen
 4. Mooi dat je hier een artikel over hebt geschreven. En wat vervelend dat mensen dat soort opmerkingen maken. Het is jouw leven en anderen moeten daar niet over oordelen vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het wel eens fijn om dieper in mijn leven te laten kijken. Idd vervelend hoe mensen soms oordelen zonder er het fijne van te weten. Maar langs de andere kant denk ik dan, jij maakt wellicht ook iets mee waar ik luchtig over kan doen.

   Verwijderen