Lijstje | Wanneer de inspiratie even zoek is


bakstenen, beeld, binnenshuis
ⒸPexels.com By Rawpixel

Op het moment van schrijven zit ik even in een inspiratie-dip ondanks ik nog heel wat concepten klaar heb staan. Soms is het gewoon té druk in mijn hoofd en heb ik geen zin om een concept uit te werken en blijf ik kijken op een wit blad met tikkende cursor.

Vorig jaar maakte ik een lijstje waar ik inspiratie uit haalde en besloot even een nieuw lijstje te maken om mezelf en jullie nog wat extra inspiratie te geven (voor wie dat nodig zou hebben).

1. Zorg voor een project
Op 1 februari 2019 ben ik gestart met het Day Zero Project, wat betekent dat ik in 1001 dagen 101 doelen voltooi. Het zorgt meteen voor extra inspiratie om over te schrijven, want 1 van de doelen die ik in het lijstje zette was dat ik over elk doel een artikel zou schrijven.

2. Gastbloggers
Onlangs deed ik een oproep tot gastbloggers die schrijven over hun dagindeling of ochtend/avondritueel. Zo zorg ik voor inspiratie voor mijn mede-bloggers die willen schrijven voor mij of voor zichzelf. Een soort van win-win ;)

3. Lijstjes & overzichten
Ik ondervind dat lijstjes maken mij wel eens extra inspiratie geeft. Sinds een paar maanden ben ik zelfs tegen beter weten in begonnen met persoonlijke maandoverzichten te plaatsen op mijn blog.

4. Lees oudere artikels terug
Ik ben hierdoor op dit idee gekomen. Ik kwam het inspiratie-lijstje tegen en kwam op het idee om gewoon een nieuw lijstje te maken die nieuwe inspiratie geeft.

5. Pinterest
Ik snapte de app in het begin niet. Ik zocht er alleen naar foto's voor mijn passie fotografie en begreep niet waarom iedereen mij aanraadde om op Pinterest naar blogs te gaan zoeken. Sinds kort doe ik dat en het helpt mij om inspiratie te vinden.

Wat doe jij als jij even zonder inspiratie zit?

4 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen hoe jij inspiratie op doet. Meestal als mijn blogplanning leeg is pak ik een vel papier om een mindmap te maken. Want als ik er gewoon even voor ga zitten komt het ene na het andere idee omhoog borrelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ieder heeft zo zijn eigen manier om inspiratie te vinden ;) Vandaar dat ik ook mijn idee even wou delen :)

   Verwijderen
 2. Door oude artikels terug te lezen kom ik ook weleens op nieuwe inspiratie. En lijstjes en overzichten vind ik zowel fijn om te schrijven, als om bij andere bloggers te lezen. Verder haal ik tegenwoordig ook veel inspiratie uit mijn gedachten en gevoelens. Voorlopig heb ik hoe dan ook nog geen gebrek aan onderwerpen om over te schrijven op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, oude artikels teruglezen kan voor nieuwe inspiratie zorgen

   Verwijderen