Boodschap van algemeen nut | Zorg voor elkaar!

ⒸUnknown

Wie mij kent als persoon, maar ook als blogger zal het zeker niet ontgaan zijn wat voor onzeker meisje ik ben. Op het moment van schrijven zocht ik inspiratie en viel het mij op hoe hard ik zocht naar een onderwerp die sterk en zeker overkomt. Terwijl ik mij op het moment van schrijven net het tegenovergestelde voelde en dat onderwerp er dus niet kwam.

Onzeker zijn
Soms zijn er zo van die dagen waarin alles tegen zit of gewoon niet lopen zoals je zelf verwacht. Dan word ik onzeker over alles in het leven en besef ik dat ik op bepaalde dingen achterloop. En droom ik over het feit dat het ook allemaal anders had kunnen verlopen als ik nu eens.. Maar dan besef ik dat ik mijn leven leid zoals het moet, alleen anders dan anderen.

Een vat vol twijfels
Je kan mij eigenlijk vergelijken met een vat vol twijfels. Doe ik dit wel goed? Is dit wat ze van mij willen? Elke dag stel ik honderden vragen aan mezelf en soms zorgt dit er voor dat ik mezelf moe maak. Ik moet soms van buitenaf horen of ik eigenlijk wel iets goed doe. En dan zijn alle twijfels voor eventjes verdwenen als sneeuw voor de zon.

Geef eens een complimentje
Niet iedereen kan hier mee om en is niet rijkelijk met complimentjes en schouderklopjes. Jammer, want dat zou menig mens toch plezier doen. Wie hoort eens niet graag een complimentje? Wie hoort niet graag 'dankjewel' na een lieve daad van hulp? Het spreekwoord: 'je oogst wat je zaait' is hier wel van toepassing, want wie een glimlach uitdeelt krijgt automatisch een glimlach terug.

Mijn boodschap met dit artikel is eigenlijk heel simpel. Wees lief voor elkaar, deel een complimentje uit en luister naar je medemens. Wat zouden we de wereld hiermee beter maken, denk ik.

Ben jij iemand die met complimentjes strooit?

Lees ook: 
 Geen opmerkingen