DZP #6 | 5 foto's opsturen naar stockphotowebsite

ⒸEvelyneVergote
Yes! I did it! Het heeft me wel veel moed gekost, maar hé, I did it! Huh? Waar heb jij het nu over, hoor ik je denken. Wel.. zoals je wel weet.. ik moet een drempel over om mijn foto's zomaar op het internet te gaan gooien. Ik ben nl als de dood voor het 'stelen' van mijn foto's door anderen zonder enige vraag of naamsvermelding. Laatst nog deelde iemand een foto van op facebook, die ik had genomen, zonder enige naamsvermelding én ging die persoon nog eens knoeien met mijn foto omdat hij het zo beter vond. Ik begon toch lichtjes te koken, waarop ik op een rustige manier de man had verzocht de foto te verwijderen of tenminste de oorsprong zou vermelden. Toen ik zijn profiel nader bekeek ontdekte ik dat die man in kwestie, zelf een fotograaf is en ik dus nog minder snapte van waar hij zijn daad vandaan haalde. Omdat ik geen reactie kreeg heb ik de man stilletjes in het blokkage-gedeelte gezet. Weg er mee, hoeft niet in mijn vriendenlijst.

Dus.. hier ben ik dus echt bang voor. Doch ik zelf vaak terugval op stockphoto's voor mijn blog, maar wél veel respect toon voor de fotograaf er van en dus wél een mooie naamsvermelding geef. Toen ik destijds mijn lijstje voor het DZP maakte vond ik dat ik wel enkele dingen mocht doen die de grenzen voor mezelf verlegden. Dus.. deze is er dan ene van ;) Hoe ging ik hier nu in te werk?

Ik zocht eerst enkele foto's uit die ik wou uploaden naar een stockphotowebsite. Die plaatste ik in een mapje op mijn laptop en daarna zocht ik een stockphotowebsite. Ik ben vertrouwd met Pexels.com, dus besloot ik om niet langer verder te zoeken en het daar maar eens te wagen.

Ik maakte een account aan en kon de foto's gaan uploaden (ja, zo gemakkelijk!). Nu moet ik gewoon wachten of mijn foto's aanvaard worden of niet. Daarvan zou ik een mailtje moeten ontvangen. (update: dat mailtje heb ik nog steeds niet ontvangen..)

Heb jij ooit al eens eigen foto's naar een stockphotowebsite gestuurd?

Lees ook:

4 opmerkingen

 1. Spannend! Ik heb jaren geleden ook eens een hele hoop foto's op Shutterstock gezet, en dat heeft toen ook lang geduurd eer alles werd goedgekeurd. Nu is het wel tof om zo af en toe eens te bekijken welke foto's het goed doen en welke niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend inderdaad! Hopelijk heb je intussen al goed nieuws in je mailbox gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas nog niets ontvangen in mijn mailbox. Er is wellicht iets foutgelopen, ik weet het niet.

   Verwijderen