Een profiel | Structuur en flexibiliteit

ⒸEvelyneVergote

Een tijdje geleden schreef Romy over negatieve eigenschappen die ook positief kunnen zijn. Op een sollicitatiegesprek bv word vaak bevraagd wat je negatieve en positieve eigenschappen zijn. Daar heb ik altijd een beetje een probleem mee gehad. Alsof een negatieve eigenschap echt negatief overkomt. En toch is dat niet zo. Ik zie de  'negatieve' eigenschap eerder als een sterke eigenschap van mezelf.

In mijn job heb ik structuur en flexibiliteit nodig, 2 tegenovergestelde eigenschappen eigenlijk. Structuur zodat ik alles in goeie banen zou kunnen leiden, maar eveneens speelt flexibiliteit ook een hele grote rol. Voor sommigen betekent structuur, niet kunnen omgaan met flexibiliteit, terwijl je dat net wel kan.

De manier waarop ik structuur nodig heb is een goede uitleg Ă©n een schema. Dat betekent niet dat ik mij steeds aan het schema houd en er niet van wil gaan afwijken. Laat het mij houden op een soort steuntje om op terug te vallen, wanneer het even moeilijk word. Vooral in de beginperiode vind ik zo'n schema heel handig. Eens je dan het schema goed kent, kun je automatisch flexibel zijn en je schema aanpakken naargelang de situatie.

Volgens mij is dat een beetje in elke job zo en heeft stiekem iedereen een beetje structuur nodig. Is dat slecht? Bijlange niet! Persoonlijk vind ik het knap als je een beetje structuur in je job/leven hebt. Iets om op terug te vallen of naar te grijpen wanneer je het even niet meer weet.

Heb jij structuur en/of flexibiliteit nodig?

Lees ook:

2 opmerkingen

  1. Ik heb eigenlijk precies hetzelfde als jij. Ik vind het prettig als er een kader is, maar wil daarbinnen wel flexibel kunnen zijn als dat nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies :) En velen vinden dat niet ok dat ik met een schema werk omdat men vind dat ik dan niet voldoende flexibel ben, terwijl dit twee uiteenlopende eigenschappen zijn die je beiden wel kunt zijn.

      Verwijderen