Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | De dag van Evelyne

ⒸEvelyneVergote

Ik sluit bij deze de reeks 'Hoe ziet jouw dag er uit?' af met mijn eigen versie.

Hey, ik ben Evelyne (hallo!?) en blog al bijna 4 jaar op deze blog. Ik woon in het meest westelijke deel van België en mijn passies zijn mijn blog en fotografie. 

Hoe ziet jouw ochtendritueel er uit?
Sinds kort ziet mijn ochtendritueel er iets anders dan anders uit, dankzij mijn nieuwe baan. Ik sta om 6u30 op, stap snel in de douche en maak me klaar om aan de werkdag te beginnen. Ik eet snel nog een boterham, haal mijn tussendoortje uit de frigo en steek die samen met mijn waterflessen in mijn werkzak. Ik neem mijn autosleutels en vertrek richting het werk, waar ik mijn ochtendshift start tot 's middags.

Hoe ziet er een vrije dag en/of een werkdag er bij jou uit?
Een werkdag start om 7u30 bij mij. Ik lees snel het dagboek om bij te blijven wat er gaande is en start met mijn eerste taken. Ik maak de dagzaal klaar voor het ontbijt, volg de lijst om bedden af te trekken en verse lakens op te leggen. Daarna breng ik bewoners naar de dagzaal tot het tijd is om de ontbijtkar op te halen. Ik bedien eerst de bewoners op kamer, waarna ik mijn weg verder zet naar de dagzaal. Ondertussen bevraag ik wat men wenst voor het avondeten en maak ik de kaartjes hiervoor klaar. Ik ruim op en breng de soepkar mee naar de afdeling. Dan start het opdienen van de soep en doe ik nog een dagelijkse taak alvorens de overdracht begint. Halverwege verlaat ik de overdracht om de middagkar op te halen en op te dienen. Na het afruimen zit mijn shift er op en kan ik huiswaarts. Enkele uren later keer ik terug naar het werk en start ik het tweede deel van de dag. Ik breng water rond of deel incontinentie uit, reinig een rolwagen of controleer de voorraad. Daarna is het tijd om de avondkar op te halen waarna ik die terug opdien zoals 's ochtends. Na het afruimen zit mijn shift er op en kan ik terug huiswaarts.

Een vrije dag spendeer ik verschillend. Soms begint de dag met een huishoudelijke klus, maar soms is die ook relaxed en doen we gewoon eens rustig aan zonder enige verplichtingen. Een terrasje sla ik uiteraard niet af en met vrienden afspreken evenmin. Soms neem ik mijn camera of blog ik de hele dag door. Een vast patroon heb ik niet op een vrije dag.

Heb jij genoeg aan 24u op een dag of kan je meer uren gebruiken?
Op een werkdag doe ik thuis niet veel meer, behalve wat nodig is. Ik heb genoeg aan 24u op een dag, want mocht die meer uren tellen zou dat toch alleen maar vermoeiend zijn. Ik heb nood aan slaap, dus van die overige 24u zou ik wellicht heel wat slapen.

Hoe ziet jouw avondritueel er uit?
Al sinds ik kind ben is het avondritueel hier douchen (soms gebeurt dit 's ochtends, het is te zien hoe de dagen er uit zien), avondeten, televisiekijken. Vooral dat laatste is een vast avondritueel bij elk van ons hier. We kunnen wel eens een avondje zonder, maar als we thuis zijn is dat een vast item geworden.

Ik wil iedereen bedanken die aan deze reeks heeft meegewerkt!!

2 opmerkingen

  1. Hi Evelyne,
    Wat een ontzettend leuke reeks is dit. Jammer dat je de reeks hebt beeindigd, ik had graag meegedaan :)
    Liefs,
    Jose

    BeantwoordenVerwijderen