Non-summerproof | Wat als het regent in de zomer?

ⒸEvelyneVergote

Zomer betekent niet dat alle dagen de zon schijnt. Je kan ook wel eens een regenbui verwachten tussen de zonnige dagen door. Helaas kan je een barbeque op het zonnige terras dan wel op je buik schrijven. Maar, wat kan je nu wel doen tijdens regenachtige dagen? Ik geef je enkele tips.

1. Het huishouden
Velen houden er van om tijdens regenweer de stofdoek en dweil door het huis te halen. Je kunt buiten toch niets doen, dus dan maar binnen poetsen. Je kunt er ook een grote zomerschoonmaak van maken wanneer ze voor enkele dagen regen voorspellen. Zo kun je eens tijd nemen om je kasten of dingen waar je anders geen tijd voor hebt onder handen te nemen.

2. Luieren voor tv
Hier gebeurt het zelden of nooit dat we overdag tv kijken (of soms eens op zondag als er sport is, maar dan nog), maar velen houden er van om eens een hele dag te luieren voor tv tijdens regenweer. Zo kun je een film-marathon houden of een serie uitkijken die je al een hele tijd wou zien.

3. Bloggen
Om te bloggen heb je uiteraard geen regen nodig, maar voor velen is het wel een aanleiding om te beginnen schrijven en productief te werk te gaan binnenshuis met de laptop op je schoot en eventueel de camera in de hand ;)


4. Bakken
Ga aan de slag met bloem en eieren en bak verschillende soorten cake of taart. Daarna nodig je vrienden en/of familie uit om die samen te verorberen bij een heerlijke tas koffie of thee. Maak van een regenachtige dag een gezellige middag.

5. Blijf in bed met een heerlijk boek
Zonder je schuldig te voelen omdat je een hele dag in bed ligt, kun je ook echt lui zijn en er een hele dag in vertoeven met een goed boek of tijdschrift. De enige reden dat je uit bed zou moeten is om te eten ;)

Wat doe jij op een regenachtige dag?

8 opmerkingen

 1. Leuk artikel! Ik vind het zelf ook heerlijk om me op te sluiten in mijn kamer, met een lekker muziekje op en dan heerlijk wat blogartikelen tikken. Of mijn favoriete serie kijken terwijl ik lekker aan het tekenen ben. Vind het stiekem dus best lekker als het een dag (of 2) regent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het dan ook heerlijk om lekker op de bank te niksen. Of inderdaad het huis op te ruimen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tips! Vooral de laatste :) Een dagje regen is echt niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegenwoordig maakt de zomer- of winterperiode qua tv geen verschil meer, het is allemaal ruk met teveel reclame. Ik vind het heerlijk om met slecht weer bezig te zijn, juist het hele warme weer zorgt dat ik nergens zin in heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan nog wel genieten van een avondje tv en van die reclame maak ik gebruik om iets te halen om te drinken, yoghurt te eten of een toiletbezoek ;)

   Verwijderen