✘Blog Top Drie Tag✘

ⒸEvelyneVergote

Deze Tag blijkt al heel lang te bestaan, maar ontdekte ik pas recent. Ik vond het wel eens fijn om deze over te nemen. Oorspronkelijk is deze Tag bedacht door Sylvia Kuiysten en moet je eigenlijk genomineerd zijn om deze Tag te doen. Maar hé, wie houd mij tegen om deze Tag toch in te vullen? ;)

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
-mijn laptop: ha logisch toch, haha!
-mijn spiegelreflex: hoe maak ik anders mijn foto's? ;)
-mijn gsm als noteboekje: in mijn gsm heb ik een lijstje met blogideeën gemaakt en die check ik bijna dagelijks als ik aan het bloggen ben

2. Welke drie dingen mogen niet ontbreken op mijn blog?
-fotografie!: Foto's zijn zeer belangrijk voor mij en onbewust kijk ik eerst naar de foto en ga dan pas de tekst lezen.

-about-pagina: ik weet graag wie er achter de blog schuilt
-zoekoptie: wanneer ik inspiratie zoek ga ik dikwijls bij andere blogs in de zoekoptie iets intikken om mezelf op ideeën te brengen

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?
-persoonlijk: ik schrijf het liefst persoonlijk, over mij en mijn leven
-fotografie: het is een passie die ik met de rest wil delen
-lifestyle: niet te verwarren met persoonlijk schrijven, ik doe het wel niet veel, maar het gebeurt wel

4. Wat zijn de populairste post op je blog?

Dat hangt af van artikel tot artikel. De ene keer doet een persoonlijk artikel het goed, de andere keer is het meer een fotografie-gerelateerd artikel die het beter doet. Ik heb een tijdje een overzicht per maand bijgehouden waarin ik de populairste artikels van de maand bijhield.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Ik ben een onzeker persoon en dat oogt zich soms wel eens op mijn blog. Doch ik zekerheid wil uitstralen op mijn blog. Ook wil ik vooral mijn persoonlijkheid laten uitstralen op mijn blog. Wie ik ben, ben ik op mijn blog.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Vroeger had ik meer social media waarmee ik mijn blog liet volgen, maar helaas had ik er weinig tot geen succes mee. Momenteel is mijn blog te volgen via Bloglovin' en Feedly. Ik ben aan het kijken om het eveneens op Pinterest te laten volgen, maar ik moet nog even uitzoeken hoe ik dat moet doen ;)

7. Wat zijn drie voor- en nadelen aan het bloggen?
Voordelen:
-inspiratie opdoen: wanneer je andere blogs bezoekt doe je inspiratie op en haal ik er alleen maar voordeel uit
-beter worden: ik merk door het meer en meer schrijven dat ik er ook beter in word
-steeds bijleren: bijna elke dag leer ik bij van het bloggen, zowel achter de schermen als tips die je buiten het bloggen vind

Nadelen:
-tijd: wellicht iedereen zal hier mee kampen, ik kom vaak tijd te kort om deftig te kunnen bloggen omdat er heel wat tijd in kruipt om te schrijven, foto te maken, nalezen, ..
-inspiratieloos: ik heb wel eens voor dat de inspiratie heel ver zoek is en die vind ik niet altijd even snel terug
-perfectie: ik streef wel nooit echt naar perfectie, maar het enige die bij mij perfect moet zijn is de foto (zal wellicht aan mijn passie liggen ;) )

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Sarah
Irene
Geke

9. Wat zijn jouw favoriete blogs van andere bloggers?
Ik ga graag lezen bij Romy omdat ik haar zo leuk schrijven vind. Ook Sanne haar schrijfsels lees ik enorm graag, al moet ik bekennen dat ik meer voor de foto's bij haar ga kijken ;)

10. Over welke drie onderwerpen lees jij het liefst op andere blogs?
Ik lees graag de blogs bij anderen zoals ik die zelf graag schrijf. Persoonlijke artikels vind ik het meest leuk, maar ook lifestyle en zeker wanneer het over fotografie gaat.

11. Welke drie blogtips heb je voor andere bloggers? 
-Schrijf vanuit je hart
-Laat je niet misleiden door je statistieken en ga er vooral niet op focussen
-Schrijf zoveel je wil en wanneer je wil, voel je niet gebonden aan een schema of voor wie het net wel nodig heeft, maak dan vooral een schema op jouw eigen manier

Heb jij nog blogtips voor bloggers?

6 opmerkingen

 1. Wat een leuke tag, en mooi gezegd. Uiteindelijk moet je het doen omdat jij het leuk vind en artikelen produceren die jij goed vind. Ik ben onwijs perfectionistisch, en er belanden regelmatig artikelen in de prullenbak, maar ik schrijf vanuit mijn hart en ik denk dat mensen dat altijd wel kunnen waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, wanneer je vanuit je hart schrijft zullen mensen dat altijd waarderen

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik vind persoonlijke blogs ook zeker het leukste. Tijdrovend is het allemaal wel. Ik vind dan ook niet altijd de tijd om bij iedereen langs te gaan om te lezen en te reageren. Vooral met de kinderen en mijn man heel vaak mijn laptop nodig heeft voor het afstuderen. Hij vindt mijn laptop fijner dan die van hem, blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk het de laatste tijd ook wel dat het mij minder lukt om te gaan lezen en reageren. Is heel tijdrovend en die tijd heb ik na mijn werkdag meestal niet. Ook hier reageren is moeilijker geworden ;)

   Verwijderen
 3. Echt een leuke tag dit! Leuk om jouw visie over die verschillende dingen eens te kunnen lezen. Vooral in de afsluiter kan ik me helemaal vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het stiekem leuk om deze in te vullen ;) En over de afsluiter hoefde ik niet eens lang na te denken ;)

   Verwijderen