Life #33 | De liefde voor mijn job

ⒸEvelyneVergote

In 2003 studeerde ik af als Logistiek Assistente in de zorgsector. Sindsdien ben ik een ondersteuning voor het Verzorgend en Verplegend personeel in een Verzorgingstehuis of ziekenhuis. Velen vragen zich af waarom ik niet ga voor een Zorgkundige of Verpleegkundige job, maar ik ben perfect gelukkig in mijn Logistieke job. Hier vertel ik je even waar ik de liefde voor mijn job vandaan haal.

Taken
Mijn taak is er voor zorgen dat het Verzorgend en Verplegend personeel voldoende materiaal heeft om te kunnen werken. Dat is dan ook mijn hoofdtaak, van alles aanvullen zoals de verzorgingskarren, medisch materiaal die ze nodig hebben om wondzorg en andere dingen te doen. Ook is het mijn taak om alle kamers te voorzien van benodigdheden die de bewoners nodig hebben. Denk aan zeep, handdoeken, incontinentiemateriaal, drinkbaar water, .. Ook is het mijn taak om tijdens de maaltijden de bewoners te begeleiden in dat proces en dat gebeurt samen met het Verzorgend personeel. Het takenpakket kan ook nog heel wat ruimer, maar dat hangt af van instelling tot instelling.

ⒸEvelyneVergote

Team
Als Logistiek Assistente vorm je een team met het Verzorgend en Verplegend personeel. Als Logistiek Assistente heb je ogen voor wat gebeurt in de algemene dagzaal of op een kamer wanneer je die binnengaat. Wanneer je voelt dat er iets niet pluis is word dit gemeld in het team en word er samen naar een oplossing gezocht. Niet elke collega zal je dikste vriend worden, maar wanneer er iets gebeurt sta je er wel als team om het samen tot een goed eind te brengen. En net dàt zorgt er voor dat ik een grote liefde voor mijn job heb.

Bewoners/patiënten
In elke job die je uitoefent in het Verzorgingstehuis/ziekenhuis staat de bewoner/patiënt àltijd centraal. Wat je doet is in functie van hen en je collega's. Alles staat en valt met mijn bijdrage aan de job om de bewoners en collega's een volwaardige zorg te bieden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat ik àlles op mij neem, maar het grootste deel komt wel van als Logistiek Assistente. Achteraf dan horen van een bewoner dat hij/zij blij is dat je de kamer op orde hebt gezet, de maaltijd liefdevol hebt gebracht, .. doet je dan zo'n deugd dat je tegen jezelf zegt 'hier doe ik het voor!'. En ja.. daarom doe ik mijn job graag. Voor dat ene kleine complimentje dat je op een dag kan krijgen van een bewoner of collega.

Heb jij ook zo'n grote liefde voor je job?

10 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen dat je zo blij bent met je job! Dat is toch het belangrijkste, zelf ervaren ooit niet op mijn plek te zitten vreselijk is dat. Zoals je weet is mijn job met kinderen mijn passie. Voor nu nog even lekker een aantal weken verlof samen met Noa maar heb zeker weer zin aan de slag te gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt super om te lezen dat je na al die tijd nog altijd graag je job doet. Ik hou ook echt van mijn job als verpleegkundige in een wzc en zie mezelf niet echt de overstap maken naar een ziekenhuis. Ik hou van het langdurig contact met de bewoners, zij kennen mij, ik ken hen. Hoewel de job mentaal heel veel van mij vraagt en me soms echt uitput, doe ik het wel met hart en ziel en zou ik het echt niet willen inwisselen.
  Ik vind het trouwens héél jammer en een tekort dat mijn voorziening niet werkt met logistieke assistenten! Zou een groot verschil maken voor ons!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is waar, logistiek assistenten zouden in elke zorginstelling (om het even welke) een groot verschil maken. Ik heb gemerkt hoe er op ons werd neergekeken terwijl ik aan het solliciteren was.. ongelooflijk..

   Verwijderen
 3. Wat mooi om te horen dat je zo blij bent met je werk. Dat is toch wel een van de belangrijkste dingen denk ik.
  Ik studeer nog, maar werk daarnaast als freelancer. Iets wat ik ook echt heerlijk vind en waar ik echt oprecht van kan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet wat het is om een job te doen die je absoluut niet graag doet en ik wou hier toch even met liefde voor mijn job strooien omdat ik het nodig vind dat mensen zien wat ik eigenlijk doe en hoe nodig wij zijn in de verschillende zorginstellingen.

   Verwijderen
 4. Wat fijn om te lezen dat je je baan zo leuk vindt. Ik vind mijn werk ook heel leuk, maar ik weet niet of ik er zo gepassioneerd een blog over zou kunnen schrijven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat ik er nu zo over kan schrijven, want het was ooit anders ;)

   Verwijderen
 5. Mooi om lezen hoe enthousiast je bent over je werk. Terecht natuurlijk, want het is een heel mooi beroep dat je doet.

  Ik ben ook wel blij met mijn beroep, gelukkig, want ik kan ook niets anders ;)

  BeantwoordenVerwijderen