Bloggen vs Tijdgebrek | Mijn tijd beter inplannen

ⒸEvelyneVergote

Ik maak er al langer geen geheim meer van dat mijn nieuwe job en nieuwe uren mij soms voorzien van tijdgebrek om te bloggen. Zo had ik het afgelopen week ongelooflijk druk dat ik 's avonds geen letter meer uitgetypt kreeg. Jammer, want ik wou zo graag iets schrijven, maar het kwam gewoon niet. Gebeurt wel eens meer en ik ben wellicht ook niet de enige met deze struggle.

Ik werk 5 dagen per week onderbroken uren. Dat wil zeggen dat ik pas 's avonds na mijn tweede shift met mijn laptop in de zetel kan ploffen, daar de tijd tussenin te kort is om echt te relaxen. De tijd tussenin lees ik liever even in een magazine om te ontspannen of speel ik kort een spelletje als de afwas en dergelijke gedaan is. Meer kan ik niet doen.

's Avonds lees ik dan eerst mijn mails en tegen dat ik dan echt aan het bloggen toe kom is het alweer tijd voor mijn avondprogramma's op tv die ik kijk ter ontspanning van de dag. De televisietijd gaat dan weer zo snel voorbij dat ik weer eens niet heb kunnen bloggen. Ofwel ben ik te moe om iets uitgetypt te krijgen.

Dan schiet er alleen nog het weekend over om te bloggen. Alleen is de inspiratie soms eens zoek in het weekend. Omdat ik teveel wil doen in een te korte tijd. Dus.. dacht ik even na te denken over een soort planning die voor mij zou passen. Deze wil ik uiteraard graag delen, misschien een hulp voor wie hier eveneens hulp aan zou hebben.

Idee omzetten in concept
Soms poppen er zich ideeën op midden in een autorit, werkpauze of andere bezigheid. Die sla ik op in mijn gsm of schrijf ik in mijn boekje (die sinds kort op mijn nachtkastje ligt). Zodra ik tijd heb zet ik dat idee in een titel als blogpost en sla ik het op onder concepten.

Concept uitwerken
In het weekend of op een vrije dag heb ik de meeste tijd om het concept uit te werken en hoop ik in de toekomst meerdere concepten te kunnen uitwerken in één of twee dagen. Dit zodat ik tijdens de week geen druk meer voel om te schrijven.

Foto's maken
Eveneens ben ik volop bezig met de blogfotografie die ik tijdens het weekend probeer te maken. Ik maak een hele reeks van bepaalde attributen en uit verschillende hoeken. Die bewerk ik nog een heel klein beetje in Lightroom en plaats die bij het correcte artikel. Momenteel is nog niet elk artikel van zo'n foto voorzien, maar langzaam aan komt dit in orde.  

Heb jij een vaste blogplanning?

2 opmerkingen

  1. Erg herkenbaar dat tijdgebrek. Ik heb zelf het geluk dat ik dagelijks met de treinreis. Ik zit 2x drie kwartier in de trein, en in de tijd kan je best een hoop gedaan krijgen. Ik zorg er dus altijd voor dat ik mijn laptop opgeladen mee heb, zodat ik in ieder geval iets weg kan typen. Dan hoef ik eventueel alleen nog de tijd te vinden om foto's te schieten.
    Kan echter begrijpen dat het met jou werk soms een stuk lastiger is, en je er soms ook gewoon even geen zin in hebt. Is ook oke ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad lastiger voor mij, want ik woon op ongeveer 5 minuten van mijn werk en hoef dus niet dagelijks een heuse rit te doen (en dan nog was het niet mogelijk om dat per trein of bus te doen daar ik op onregelmatige uren werk). Maar als ik in het weekend kan doorwerken denk ik wel dat het moet lukken. Al moet de inspiratie wel voldoende aanwezig zijn en mag er niets anders gepland staan, haha.

    BeantwoordenVerwijderen