Me, myself & I | Waarom ik niet altijd zin heb om mij op te maken

ⒸEvelyneVergote
Naar aanleiding van Irene haar post en ook Romy haar Instagrampost wou ik dit artikel die al een tijdje in concepten stond toch naar buiten brengen.

Make-up
Ik ben geen persoon die zich elke dag piekfijn opmaakt. In mijn hele leven heb ik zelfs nog nooit make-up op gehad. Of misschien 1 keer en toen vond ik er echt niets aan. Mijn fond de teint was zelfs helemaal uitgelopen op mijn witte shirt! Ook vind ik het een enorm gedoe om met een klein mascaraborsteltje in de weer te zijn, alsook mijn lippen te kleuren.

Ontharen
Naast make-up durf ik mij ook al eens niet te scheren. Ik schaam me hier niet echt om, maar toch is het moeilijk om op deze manier mij te uiten in de maatschappij. Die heeft ons nl geleerd dat je als vrouw perfect voor de dag moet komen en niet ongeschoren uit de deur mag komen. Mijn benen doorwinteren zich soms helemaal behaard alsook mijn oksels eens ongeschoren door het leven gaan. Ik heb soms gewoon totaal geen zin om mijn gehele apparatuur uit te halen en een hele periode in de badkamer te spenderen enkel en alleen om mijn lichaam haarvrij te maken.

Ongekamd
Mijn haren verzorg ik wel dagelijks. Toch als ik de deur uit moet. Ik heb nl een vet haartype en die vraagt wel verzorging. Je zal me dus ook niet vaak ongekamd door het leven zien gaan (behalve als de wind langs mijn haren passeert).

Gezicht
Eveneens vraagt mijn gezicht ook een dagelijkse verzorging en die geef ik dan ook. Elke morgen is dit mijn vaste ritueel en ook wekelijks zorg ik voor een goede verzorging, net als ik maandelijks langs ga bij de schoonheidsspecialiste om het helemaal goed te doen. Dat is ook het enige waar ik tijd voor maak als het op mezelf aan komt.


Spendeer jij veel tijd aan jezelf?

9 opmerkingen

 1. Ik vind het tegenwoordig wel echt belangrijk tijd aan mezelf te spenderen. Omdat ik merk dat dit mijn zelfbeeld vaak wel ten goede doet. En ik voel me vaak gewoon beter als ik een beetje mijn best heb gedaan op mijn uiterlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijd aan jezelf spenderen is belangrijk. Dat vind ik ook belangrijk, maar de zin om steeds opnieuw hetzelfde te doen is er soms niet en dan vraag ik mij soms af voor wie of voor wat.

   Verwijderen
 2. Ik doe niet aan make-up en allerhande cremepjes, en gelukkig heb ik verder ook heel makkelijk haar en een best wel goede huid. Superfijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Make-up is ook mijn ding niet, maar mijn huid heeft wel nood aan verzorging

   Verwijderen
 3. Juist mooi dat je er bewust voor kiest om niet uitgebreid make-up te gebruiken omdat je dat niet bij jezelf vindt passen. Make-up is ook eigenlijk nergens voor nodig. En zo te horen heb je wel een heel goede huid- en haarverzorgingsroutine :) Mooi dat je daar dagelijks wat tijd voor maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mijn huid verzorgen is belangrijk. Veel belangrijker of make-up vind ik zelf.

   Verwijderen
 4. Ik ben ook niet zo van de make-up, krijg altijd een clownsgevoel als ik het probeer maar dat is allicht omdat ik er gewoon geen feeling voor heb :) .
  Heb wel bewondering voor mensen die zicht echt mooi kunnen opmaken, dat het er ook heel natuurlijk uitziet.

  In nood (als er teveel puistjes zijn om goed te voelen) gebruik ik wat bb crème als ik de deur uit moet of klantenafspraken heb. Maar hoe meer ik erop smeer, hoe slechter het vaak wordt.
  Wel gebruik ik reinigings- en verzorgingsproducten voor mijn gezicht en dat helpt wel.
  De schoonheidsspecialiste zou ik wel eens heen willen gaan maar er is toch een drempel omdat mijn huid soms zo slecht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik make-up op werk om mezelf iets 'volwassener' te maken. En verder vind ik een gezonde en verzorgde huid en haren ook belangrijker dan voldoen aan vage schoonheids idealen :)

  BeantwoordenVerwijderen