Op tv #9 | Najaarprogramma's

ⒸEvelyneVergote

De tv is mijn favoriete ontspanning (naast bloggen natuurlijk ;) ). Nu ik terug full-time aan het werk ben is het wat moeilijker geworden om alles op tv te volgen, maar wij nemen heel wat programma's op die we dan in het weekend bekijken als een marathon ;) Heerlijk met een glaasje wijn! Ik besloot om eens een lijstje te maken met wat ik nu zoal kijk, naast Familie en Home And Away (onze favoriete series!)

Dancing with the stars
Een danswedstrijd met bv's die elke week het beste van zichzelf geven op de dansvloer met hun danspartner. Soms hilarische beelden, soms echt pakkende scenario's.

Boer Zkt Vrouw: De wereld rond
Dit vind ik echt een zalig programma! Niet alleen om de blunders, romances en wat weet ik nog veel meer te zien. Maar ook een stuk van het mooie land en de levenswijze daar. Natuurlijk is het fijn als een boer/in zijn/haar liefde vind dankzij het programma, maar evident is dit natuurlijk niet. Wat na het programma? Zal de één verhuizen voor de ander? Zal het blijven duren? Spannend vind ik het wel.

Huizenjagers
3 makelaars die op zoek gaan naar een geschikte woning voor hun kandidaat-kopers. Heel leuk programma vind ik. Niet alleen kijk ik graag huizen tegenwoordig, ik ben ook benieuwd hoe die makelaars het aanpakken en of ze effectief een bod krijgen.

De Rechtbank
Een kijkje in de rechtbank en hoe het Belgisch gerecht te werk gaat. Je ziet moeilijke zaken, maar ook ernstige zaken met ernstige feiten. De reacties zijn soms wel eens hilarisch, wanneer je bv een jonge kerel van 18 hebt die pas zijn rijbewijs heeft en zich al dronken achter het stuur heeft laten betrappen.

Studio Stan
Leuk programma waarin Stan Van Samang mensen met een verhaal een lied laat opnemen. Dat kan een emotioneel moment worden alsook een grappig. Onder professionele en muzikale begeleiding word dat lied opgenomen en krijg je het op een lp gebrand mee naar huis.

Gina & Chantal
Soms kan ik een grappige serie als deze wel eens smaken. Gina, Nicky en Eve zijn 3 vriendinnen die nogal van het luxueze leven genieten door hun man die in high business zitten. Chantal is de poetsvrouw die bij die 3 vriendinnen in dienst is. De mannen doen echter bad business naast hun eigen zaak en dat werd de man van Gina bijna fataal. Nu komt er vanalles uit en proberen de mannen vanalles te verdoezelen. Hilarisch op momenten.

Het gezin
Binnenkijken bij enkele gezinnen en daarbij hun reacties zien wanneer zij die beelden te zien krijgen. Leuke televisie vind ik het wel.

(h)Allomedia
Luk Alloo is back! Hij maakt heerlijk spontane televisie met bekende vlamingen die hij meeneemt naar de gekste plaatsen of plaatsen die iets met hen te maken hebben. Hilarische tv vind ik dat weer.

Bake Off Vlaanderen
Jawel, als niet-bakker kijk ik graag naar dit programma! De fratsen van Wim Opbrouck maken dit programma toch wel af vind ik ;) Maar ik kan geweldig genieten van het eindresultaat van het spektakelstuk op het einde. Waauw, wish I could!

Over winnaars
Een vrij korte reeks waarin Koen Wauters een persoon met een lichamelijke beperking een heuse uitdaging aangaat. Een droom die de persoon in kwestie heeft zoals zweefvliegen, wanneer je in een rolstoel gekluisterd zit.

Alloo bij de wegpolitie
Een documentaire reeks waarin Luk Alloo de wegpolitie volgt in het Antwerpse. Langs de snelweg worden er verschillende controles uitgevoerd waar het programma om draait. Soms hilarische reacties, maar eveneens een correcte aanpak word getoond.   

Belgium's Got Talent
Een talentenjacht die wellicht wereldbekend is met al z'n versie's in de verschillende landen. Leuk vind ik het wel om elke week een golden buzzer te kunnen uitdelen vanuit mijn luie zetel. Of die echt meetelt weet ik niet, haha.

The Good Doctor
Een ziekenhuisreeks waarin een autistische jongen verpleger-chirurg is, terwijl dat eigenlijk onmogelijk is in een ziekenhuis. Maar omdat hij zo slim en steeds met dé oplossing komt mag hij blijven werken ondanks zijn autistische kantjes die hij heeft. De operaties zijn jammergenoeg niet echt genoeg uitgevoerd op tv, maar ik vind het prachtig hoe ze omgaan met de autistische jongen die eigenlijk de job niet mag uitvoeren.

Wat een jaar!
Een showprogramma met als presentator Koen Wauters en vaste panelleden Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. Elke week gaan ze terug in de tijd in een bepaald jaar samen met een ander bekende vlaming. Show verzekerd! 

Naar wat kijk jij zoal op tv?

9 opmerkingen

 1. Ken heel wat titels van dit lijstje niet! Ik vind Boer Zoekt Vrouw ook heerlijk. Je brengt me wel op ideeën, want ik ben dit programma past laat gaan kijken. Valt nog heel wat terug te kijken dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht ken je heel wat programma's niet omdat dit Belgisch is ;) Boer Zkt Vrouw heb je zowel in Nederland als in België, maar ik heb ooit eens een Nederlandse versie gekeken en vond die toch helemaal anders (en minder leuk) dan de Belgische versie. Maar dat is ieder z'n smaak natuurlijk ;)

   Verwijderen
 2. Grappig dat er zoveel programma's hetzelfde concept hebben als hun Nederlandse variant! Wat ik trouwens ook altijd leuk vind, is de Vlaamse versie van Mag ik u kussen. Veel toffer dan de Nederlandse!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag ik U kussen ken ik wel, maar kijk ik niet. Ik kijk ook meer Vlaamse televisie dan Nederlandse, omdat ik in België woon ;)

   Verwijderen
 3. Ik kijk eigenlijk geen tv meer :') Alleen Netflix en zo nu en dan een serie op Videoland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van jouw lijstje kijken we ook 'De rechtbank'. Confronterend vaak, soms ook wel grappig, soms ook ergerlijk wat mensen doen...
  Ik kijk ook graag naar 'Eat wel for less' op Vitaya. Zet me altijd aan het denken over onze eigen gewoontes en ik leer er ook vaak dingen van bij.
  Vaak volgende we op 1 of Cavas ook de politie/detective reeksen als er goeie zijn (Shetland, Endeavour, Silent Witness).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk De Rechtbank nog niet zo lang. Dit is eigenlijk het tweede seizoen dat ik kijk. Dat komt een beetje omdat er dan bv andere programma's voorrang krijgen.

   Verwijderen
 5. Ik heb ook verschillende van uw programma’s op mijn lijstje staan. The Bake Off met Wim vind ik echt fantastisch! Die maakt dat programma inderdaad helemaal af. Daar kijk ik iedere week weer naar uit. Ook Het Gezin en Boer zkt Vrouw vind ik fijn om naar te kijken. Verder kijk ik ook graag naar Gert Late Night en MasterChef Australia. Mijn tv-avonden zijn iig altijd goed gevuld :)

  BeantwoordenVerwijderen