Blogfotografie | Behind the scene

ⒸEvelyneVergote

Een tijdje geleden kondigde ik op mijn blog aan dat ik meer wou doen met de foto's op mijn blog. Het was een wild idee die ik absoluut wou waarmaken. Momenteel ben ik dus volop bezig met het gehele project en krijgt alles langzaamaan wat vorm. Ik wou jullie toch niet langer in spanning houden en neem je even mee achter de schermen.

ⒸEvelyneVergote

Allereerst werk ik een soort compositie uit van verschillende materialen. Ik begin met het één en ander op te schrijven, maar uiteindelijk krijgt het zijn eigen vorm eens ik alles in mijn handen heb en het een plaats probeer te geven. Ik probeer ook heel wat verschillende dingen uit, zoals ligt het ene links dan weer rechts dan weer schuin of toch beter ondersteboven? Ondertussen fotografeer ik alles met mijn camera en ik gebruik uiteraard mijn statief. Werkt zo heel makkelijk ;)

ⒸEvelyneVergote

Na het fotograferen komt het bewerken. Ik probeer altijd al mijn camera voldoende in te stellen dat de foto amper bewerking nodig heeft achteraf. Doch kun je bewerking niet vermijden en is een programma als Lightroom niet uit de wereld van fotografen te denken ;) Ik moet toegeven dat ik het programma nog niet helemaal onder de knie heb en ik er zeker ooit eens een cursus wil voor gaan volgen, maar dat is momenteel niet aan de orde.

ⒸEvelyneVergote
En dan kan het publiceren op mijn blog beginnen ;)

Hoe ga jij te werk als je foto's voor je blog maakt?

6 opmerkingen

 1. Heel leuk om te zien, dit kijkje achter de schermen. Ik gebruik ook Lightroom, maar daarnaast rommel ik maar wat aan. het leukst vind ik vakantiefoto's omdat de omgeving dan al genoeg doet en dan is het meer een kwestie van een mooie afsnede maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen cursus Lightroom gevolgd (of nog niet ;) ) en ben dus volop bezig met het uitzoeken. Dus dat zit nog in z'n leerproces op dit moment, haha

   Verwijderen
 2. Fijn om te zien hoe het er bij een andere blogger aan toe gaat. Ik neem het op vlak van fotografie voor mijn blog altijd heel amateuristisch aan. (Oeps.) Ik neem tegenwoordig vrijwel altijd foto's met mijn telefoon, en bewerk die daar achteraf ook mee. Af en toe neem ik mijn camera er nog wel een keertje bij, maar echt vaak gebeurt dat toch niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net als zovelen die gewoon snel even een foto nemen wellicht. Maar dat is net de uitdaging voor mezelf om terug meer mijn camera in de handen te nemen in deze drukke periode ;)

   Verwijderen
 3. Leuk om zien hoe jij het wel mooi professioneel aanpakt.

  Ik ben voor mezelf al blij als de foto wat duidelijk is en de compositie wat in evenwicht is... Hoewel ik het wel leuk vind om foto's te maken, vooral van natuur en bloemen. Dus ooit zou ik misschien nog wel eens een cursus willen volgen om het wat beter te kunnen uit mezelf en wat minder op goed geluk zoals nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik heb dan wel lessen gevolgd, echt professioneel voel ik me niet altijd. Toch bedankt voor het compliment! ;)

   Verwijderen