DZP #9 | Schrijf een kortverhaal

ⒸEvelyneVergote

Een nieuw doel in mijn DZP kan ik afstrepen. Ik ben namelijk begonnen aan een nieuw kortverhaal. Het vierde onder de rubriek 'Evelyne schrijft fictie'. Maar waarom doe ik dit nu?

Wel, op één of andere manier wil ik soms de harde wereld en realiteit ontlopen door gewoon even helemaal een fictief verhaal in mijn hoofd te laten afspelen. Dat helpt mij ook om te ontspannen en dan wil ik ook wel helemaal afgesloten en alleen zijn bij het schrijven van zo'n verhaal.

Meestal denk ik zelfs niet veel na en vloeien de woorden automatisch uit mijn vingers. Ik hoef het enkel na te lezen op schrijversfouten of kleine zinsverandering. Dat is anders bij het schrijven van een artikel, die kan ik gerust voor tv zitten schrijven ;)

Binnenkort mogen jullie dus terug meelezen met mijn eigen geschreven kortverhaal.

Schreven jullie ooit een kortverhaal?

6 opmerkingen

 1. Oh leuk! Ben benieuwd :) Ik verzin ook altijd hele verhalen in mijn hoofd, vooral 's avonds in bed als ik niet kan slapen, haha. Heb ze wel nog nooit opgeschreven dus misschien moet ik dat eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb dat eigenlijk al van kinds af dat ik soms heel wat fantasie heb. Alhoewel, ik noem het niet echt fantasie.. het is meer een andere levenswijze die ik probeer uit te leggen in mijn hoofd ;)

   Verwijderen
 2. Ik ben ook al benieuwd om je verhaal te lezen.

  Zelf ben ik bezig met een cursus bij NHA, nuja, bezig, ik moet het dringend weer eens oppakken maar ben na 30 lessen ofzo wat inspiratieloos om telkens maar weer een onderwerp voor een verhaal te verzinnen... dus daar wringt momenteel het schoentje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, soms kom ik ook wel eens vast te zitten in het verhaal. Dan moet ik het even laten rusten en komt het plots wel weer ;)

   Verwijderen
 3. Ik ben benieuwd :) Ik schrijf eigenlijk nooit fictie, misschien wel vroeger toen ik een tiener was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind dat wel eens leuk.. jezelf eens in een andere wereld wanen ;)

   Verwijderen