Hoe onderhoud ik mijn schrijver skills? | 3 tips

ⒸEvelyneVergote

Om een blog te hebben, moet je uiteraard ook kunnen schrijven. Ik geef toe dat mijn artikels niet in hoge cijfers scoren als het op schrijven aankomt. Ik was ten tijde altijd de eerste als ik een dictee moest indienen en kreeg bijna altijd een tien. Niet dat ik wil stoefen met mezelf, bijlange niet. Ik weet dat ik wellicht veel beter zou kunnen schrijven als ik nu doe, maar dat hangt niet af van een dt-fout of verkeerde zinsbouw. Kunnen schrijven, dat heb je of je hebt het niet. En laat ons zeggen dat ik er ergens tussenin bengel ;)

Toch probeer ik mijn uiterste best te doen en zijn er enkele dingen die ik doe om mijn schrijver skills te verbeteren.

1. Veel lezen
Boeken lezen is niet mijn favoriete tijdverdrijf, daar mijn concentratie snel te wensen overlaat (ik wou dat ik het kon, echt waar!). Maar ik lees heel graag korte stukken zoals op blogs, magazines of een krant. Moeilijke woorden doen me wel weer verzinken in het artikel, daarom dat ik zelf ook zoveel mogelijk probeer te schrijven zonder al te veel ingewikkelde materie. Daar is een persoonlijke blog wel ideaal voor ;)
 
2. Schrijf over dingen die je boeien
Een blogger moet over alles kunnen schrijven, al is dat gezegde niet op mij van toepassing. Ik ga meestal op zoek naar onderwerpen die mij boeien en omdat ik persoonlijk schrijf ga ik het meestal in mijn eigen leven zoeken. Je hoeft echt niet over onderwerpen te schrijven waar je totaal geen verstand van hebt, want dat komt je artikel al zeker niet ten goede. Neem een passie of levenswijze onder de loep en je kan aan de slag.

3. Heel veel schrijven (ookal is dat niet op je blog)
Oefening baart kunst word wel eens gezegd. En dat klopt. Hoe meer je schrijft, hoe meer je het onder de knie krijgt en hoe makkelijker het ook 'lijkt'. Dat hoef je niet altijd online te gooien, maar soms helpt het wel eens om gewoon een Word-document open te gooien en gewoon je vingers over het toetsenbord te laten vliegen. Je kunt het ook wel beschouwen als free writing en ik doe dat wel eens in een vrij moment. Het lucht niet alleen op, het zorgt er ook voor dat je nieuwe inspiratie krijgt en onbewust beter gaat schrijven.

Heb jij manieren om beter te schrijven?

2 opmerkingen

  1. Het is voor mij inderdaad met name het 3e. Oefening baart kunst :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, idd heel veel schrijven zorgt er voor dat je skills goed onderhouden worden, merk ik zelf ook heel erg. En veel lezen helpt mij ook wel :)

      Verwijderen