Life #34| Wat ik leerde van mijn loopbaancoach

ⒸEvelyneVergote

Iets meer dan een jaar geleden stapte ik naar een loopbaancoach. Ik zag geen toekomst meer in mijn toenmalige job en wist helemaal niet meer wat ik wou. Ik was helemaal de weg kwijt en liep constant tegen denkbeeldige muren aan. Na de eerste kennismaking was ik er helaas niet van overtuigd dat ik de juiste stap had gezet, maar gelukkig nam mijn verstand het toen van mij over en bleef ik volhouden. Godzijdank, want ze heeft mij heel wat dingen bijgeleerd.

1. Zoek naar wie of wat je bent
Wanneer je een coach opzoekt wil dat meestal zeggen dat je op zoek bent naar iets of jezelf. In mijn geval was ik de weg kwijt in mijn job en had dat met verschillende factoren te maken. Eén voor één werden die onder de loep gehouden en kwamen we langzaam dichter bij de oplossing.

2. Streef je doel na
Eens je weet wie of wat je wil, begint de zoektocht. Ligt het doel binnen handbereik of is er nog een lange weg te gaan? In de meeste gevallen denk ik dat het doel dichter ligt dan je denkt. Nu is het de kunst om dat doel echt na te streven.


3. Met vallen en opstaan
Niet iedereen kan een doel in één twee drie zorgeloos nastreven en bij onzekere mensen zoals ik gebeurt dit wel met vallen en opstaan. Dan denk je, we gaan er voor maar even later spookt het weer in je hoofd met vragen of je dit wel zal lukken. Dan is er uiteraard een luisterend oor zoals de loopbaancoach die je terug goeie moed kan geven en je weer terug positief kan doen nadenken.


4. Kijk vooruit
Eens je uitgedokterd hebt wat je wil en het doel voor ogen ziet, is het alleen maar vooruit kijken. Wat in het verleden is gebeurt is geen optie meer. Sluit dat hoofdstuk af en begin met nieuwe moed een nieuw en beter hoofdstuk. En dàt ben ik momenteel aan het doen. Ik schrijf een nieuw en beter  hoofdstuk in mijn leven net omdat ik ben blijven geloven in mijn eigen kunnen.


Dus, wat ik eigenlijk jullie wil meegeven is dat je niet bang hoeft te zijn om hulp in te roepen en je vooral je doel moet nastreven.

Ging jij ooit naar een loopbaancoach?
 

6 opmerkingen

 1. Wat goed dat het je zoveel gebracht heeft. En je laatste paragraaf, super!

  Ik heb nog nooit zo'n coach geraadpleegd. Vooral omdat ik denk dat ik eigenlijk niets anders kan dan wat ik nu doe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben blij dat ik deze stap uiteindelijk heb gezet en ook heb doorgezet. Ik kan het nu alleen maar aanraden, echt waar.

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat het zo goed voor je heeft uitgepakt. Ik heb wel coaching gehad, maar niet specifiek voor mijn loopbaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi dat je zo veel hebt gehad aan de coaching! Ik heb zelf tot een maand geleden een kort traject bij een loopbaancoach gevolgd en vond het ook ontzettend waardevol. Ik had het idee dat ik eigenlijk zelf al wel heel goed wist welke kant ik op wilde, maar dat de coach me heeft geholpen om dat echt te durven beseffen en ervoor te gaan. Ontzettend waardevol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het iedereen aanraden, vandaar dat ik er ook een artikel aan wou wijden. Ik heb veel te lang gewacht en ben pas in actie geschoten toen het al heel ver was. Maar, gelukkig is alles goed gekomen ;)

   Verwijderen