✘Life is a song-Tag✘

ⒸEvelyneVergote

Ik vond het weer eens tijd voor een Tag en deze vond ik (zonder oorspronkelijke uitvinder) bij een mede-blogger. Ik vond het iets te leuk om zomaar links te laten liggen, dus hier ben ik er dan maar mee ;)

1. Wat is je favoriete artiest?
Ik ben een Clouseau-fan van het eerste uur! Alhoewel ze de laatste jaren minder actief zijn in de muziekbusinnes, zal ik hun nummers met veel plezier blijven meezingen en concerten van hen meepikken.

2. Zing je onder de douche?
Nee, echt niet. Het douchemoment is een moment van rust voor mij. Eigenlijk zing ik bijna nooit ergens, al dan niet zou ik wel eens in een zotte bui durven 'zingen' maar niet voor lang ;) Op een concert zing ik natuurlijk wel mee, maar daar kun je niet anders dan luidkeels meezingen natuurlijk ;)

3. Wat was je eerste CD in je bezit?
Ik denk dat dat een CD van Clouseau zal geweest zijn, maar die kocht ik niet met mijn eigen geld. Mijn eerste CD die ik met mijn eigen geld kocht was van GreenDay. Ik zat toenertijd in een redelijk zwarte periode en was helemaal weg van die band omdat mijn toenmalige beste vriend er eveneens fan van was.

4. Als er nog geen internet bestond (Spotify, Youtube, downloaden) welke CD zou je dan kopen?
Ik koop nu en dan nog wel eens een CD (als ik die ergens tegenkom in een supermarkt), maar dat gebeurt zelden nog. Op dit moment heb ik niet echt behoefte aan een nieuwe CD en weet ik dus ook niet welke ik zou kopen.

5. Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou? (Eerlijk zijn, hé)
Get Ready! Vroeger was ik hier enorm fan van, maar er waren pro's en contra's. Dus, ik kwam er ook niet echt voor uit. Nu ben ik wel minder fan en boeien ze mij ook niet meer. Doch hun oude nummers voor mij wel pure nostalgie is en ik daar stiekem nog op kan mee-neuriën ;)

6. Welke artiesten heb je live gezien?
Hier kan ik ondertussen wel een serieus lijstje van maken, maar de meeste die mij bijgebleven zijn:
-Dana Winner (een kado van mijn ouders toen ik een jaar of 11 was ;) )
-Clouseau (4x in Sportpaleis en enkele keren in cultuurcentra in de buurt)
-Milk Inc (in cultuurcentra in de buurt en 1x op een plein in onze stad)
-Niels Destadsbader (Sportpaleis vorig jaar)
De rest waren kleine optredens van artiesten die op Parkies kwamen, zoals Belle Perez, Udo, The Corsari's, Cleymans & Van Geel, ..


7. Van wat voor nummer of welke artiest word je emotioneel?
Sinds we de muziek voor de begrafenis van oma moesten regelen word ik emotioneel van Enya. Mijn vader hoort dat zeer graag, maar ik kan daar sinds de begrafenis niet meer naar luisteren zonder te huilen.

8. Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer boven als je het luistert? 
'You're Beautiful' van James Blunt. Dat was mijn allereerste slow met iemand speciaal. Hij was mijn vriendje niet, maar betekende heel veel voor mij. Toen we samen uitgingen beloofde hij mij op een avond om de eerste slow met mij te dansen opdat niemand dit ooit met mij deed. En toen het nummer 'You're beautiful' door de zaal galmde nam hij mij vast om het gehele liedje samen te slowen. Dat moment is mij altijd bijgebleven en wanneer ik het liedje terug
hoor denk ik maar aan 1 moment terug.

12 opmerkingen

 1. Toffe tag! Ik ga hem overnemen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, was fijn om in te vullen.. het is eens iets anders, haha

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te lezen! Ik heb zelf nog nooit een tag gedaan, maar eigenlijk is het wel super leuk om te lezen. Zeker als het dit soort vragen zijn die niet zo standaard zijn. Ik heb Milk Inc en Belle Perez ook nog eens zien optreden trouwens haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, niet zo standaard vragen beantwoord ik ook wel graag. Daar ga ik soms echt wel naar op zoek als ik weer eens zin heb om een tag in te vullen. Vind ik altijd leuk om de inspiratie zijn goeie gang te laten gaan ;)

   Verwijderen
 3. Heel fijn om te lezen! En het verhaal van uw eerste slow vind ik echt ontroerend. Ik blijf dat liedje van James Blunt ook gewoon mooi vinden, dus ik kan mij voorstellen dat het voor u éxtra mooi is aangezien er zo’n herinnering aan vasthangt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat moment blijft speciaal en niemand neemt mij dat nog af ;)

   Verwijderen
 4. Leuke tag! Ga deze opslaan voor als ik eens niks heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om lezen!
  En wat een bijzondere herinnering, dat nummer en je eerste slow... <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh je antwoord op die laatste vraag… wat een mooi, lief gebaar van hem <3

  BeantwoordenVerwijderen