Evelyne schrijft fictie #2 | Louis

ⒸUnsplash.com By Aaron Burden
Deel 1 gemist, lees het hier

Louis plofte in de zetel na zijn opnieuw opgewarmde middagmaal en besloot even het middagnieuws op tv mee te pikken. Nog geen halfuur later lag Louis al te snurken in de zetel en deed hij zijn veel te lange middagdutje. Na een uur of twee word Louis opgeschrikt door de bel. Geeuwend staat hij op uit zijn luie zetel en strompelt hij naar de voordeur. Wanneer hij de voordeur op een kier openmaakt, ziet hij opnieuw de meisjes van de Chiro staan. 'Hé, wat doen jullie hier?' vraagt Louis verstomd. 'Hey' zegt het rechtse meisje ietwat verlegen. 'Ik kom mij excuseren voor mijn idioot gedrag zopas' stamelde ze nog. Louis fronste nogmaals zijn wenkbrauwen. 'Euh, ok, excuses aanvaard' zei hij snel en hij wou de deur dichtdoen. 'Wacht even' zei het linkse meisje en duwde snel op de deur alvorens ze in het slot viel. 'Ja?' zei Louis. 'Mogen we even binnenkomen? Mijn vriendin moet je nog iets vertellen' vervolgde ze. 'Euh.. ja snel dan, ik heb nog plannen' zei Louis snel om ze toch nog te kunnen afwimpelen. De meisjes verbaasden hem met de minuut, maar hij was nu wel benieuwd naar wat ze te vertellen hadden. 

Het linkse meisje gaf het rechtse meisje een duw naar binnen. 'Ik ga even voor' zei Louis die eigenlijk niet wou dat ze het volledig huis door zouden gaan. 'Ok, kom binnen en vertel het eens' zei hij terwijl hij naar de sofa wees. De meisjes gingen zitten, maar alvorens ze nog een woord konden uitbrengen ging de bel opnieuw. Louis zuchtte en ging terug naar de voordeur. Daar stond een jonge vrouw die nog even haar haren in een losse staart deed. 'Hallo' zei Louis vriendelijk. 'Hallo' lachte ze. 'Is mijn zusje hier soms?' Louis keek verbaasd. 'En wie mag dat dan wel zijn?' De jonge vrouw lachte. 'Mijn zusje is gekleed in een Chiro-pak en ik heb ze hier zien binnengaan.' 'Oh ok, ja die is hier dan. Ik heb ze net binnengelaten, maar ik ken ze eigenlijk niet. Ze moesten mij iets zeggen, daarom..' De jonge vrouw lachte. 'Mag ik dan ook even binnenkomen?' vroeg ze. Louis deed de deur verder open zodat ze binnen kon. 'Ga maar door' zei hij vriendelijk. 'Waar gaat dit nu eigenlijk allemaal over?' vroeg hij aangekomen in de living, waar de meisjes hem zaten op te wachten. Ondertussen was de jonge vrouw ook in de living gearriveerd en keek ze de meisjes ietwat boos aan. 'Wat heeft dit allemaal te betekenen?' zei ze met een harde toon. De meisjes schrokken en beseften dat ze in moeilijkheden zaten. 'Zou ik ook wel eens willen weten' zei Louis terwijl hij iedereen verbaasd aankeek. 

De meisjes maakten aanstalten om op te staan en wilden naar de voordeur lopen. Maar de jonge vrouw was hen sneller af en sprong voor hen in. Louis stond iets te dichtbij en kreeg onbewust een duw van de jonge vrouw. 'Oh sorry' riep ze. 'Ik wil hier helemaal geen herrie maken, maar ik denk dat deze twee meiden je iets uit te leggen hebben'. Louis strompelde recht en knikte. 'Laat ons anders even gaan zitten aan tafel zodat we rustig kunnen praten'. Louis begreep er tot op heden nog steeds niets van en wou het stilletjes aan toch wel weten. Hij leidde ze allen naar de keuken zodat ze allen in een cirkel konden zitten. 'Iemand een pannekoek?' vroeg hij. 

Auteursrecht behoort tot ⒸEvelyneVergote Gelieve dit te respecteren en niet zomaar over te nemen.  

2 opmerkingen

  1. Leuk, vooral het (voorlopige) einde: Iemand een pannekoek?
    Heerlijk :)
    Ik ben al benieuwd naar het vervolg.

    BeantwoordenVerwijderen