Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | De vrije ochtend van Herman

ⒸPexels.com By Scott Webb

Note: Deze kreeg ik zonder inleiding toegestuurd. Ik heb nog een paar keer gemaild, maar helaas geen teken van leven. Daarom besliste ik om dit hier maar zo toch te publiceren :) 
 
Elke ochtend die ik wakker word wil ik in alle rust ervaren zonder dat er zich enige haast tot mij aandringt. Als ik namelijk de ochtend vredig beleef dan trekt zich dat door tot aan het einde van de avond. Mijn meest ideale ochtend begint met de geur van goede koffie. Mijn voorkeur gaat uit naar Douwe Egberts. Soms ga ik voor een zoetere tint wat je vindt in Italiaanse koffie. Een scheutje melk erin om de scherpte van de koffie voorzichtig af te vlakken. Wat mij brengt in een sfeer van compassie en liefde voor t leven is muziek. De juiste muziek brengt me ergens. Nu is het soft rock, voornamelijk alle klassiekers uit de jaren 60 en 70. En morgen ga ik voor low fi, elektronische muziek. liftmuziek volgens sommige. Dan wel een lift wat je zou vinden in een artistiek hotel op Jupiter.

Vanuit mijn balkon heb ik uitzicht op een straat die zich al vroeg in de ochtend laat ontwaken. Ik neem een moment op mijn balkon waar enkel twee houten stoeltjes staan en een groene plant die zichzelf in leven weet te houden. Ik houd van de mensen die zich al vroeg uit bed hebben gesleept. Aan sommige gezichten merk je dat het niet volledig vrijwillig is. Ik heb het met ze te doen. Ik hef mijn grote witte kop de lucht in. Proost lieve mensen, vandaag ben ik vrij.

En zo ontplooit mijn ochtend zich tot een voortreffelijke dag. Ik heb besloten om al het geruis en het geschreeuw van de buitenwereld buiten te laten. Ik neem een vlucht naar mijn eigen wereld. Ik heb dagen nodig zoals vandaag. Ik merk het aan mijn humeur, focus en persoonlijkheid als ik niet genoeg tijd voor mijzelf neem. Dat heet zelfliefde. Genoegen nemen met een dag waarbij je enkel moet ademhalen. De rest laat zich dan vanzelf komen. Als je alles ongedwongen op zich laat wachten dan ontstaan er geen verwachtingen en frustraties van wat je had willen bereiken. Je kijkt naar de berg zonder dat je deze uit alle noodzaak wilt beklimmen. Misschien bereik je de top of je vindt in het dal een herberg waar ze fantastisch bier verkopen.

Begrijp me niet verkeerd deze gedachtegang kan ik helaas niet dagelijks ervaren. Soms dringt de realiteit zich toch wel echt door. En wordt de boom waaronder ik verkoeling zoek zonder pardon gekapt. Maar op dagen zoals vandaag helpt het mij om oprecht te glimlachen. En vandaag verdiep ik mij in het leven van kunstenaars die de top hebben bereikt terwijl ze voornamelijk hun tijd doorbrachten in de herberg of met de spiegel, eindeloze gesprekken voeren met zichzelf waarom ze de moeite waard zijn.

Mijn avond verschilt niet veel met de ochtend. Het begint en eindigt vaak op mijn balkon. Op een vrijdagavond heb ik mijn witte mok ingeruild voor een wijnglas. De Beatles zijn zwoele Jazz gaan maken en uit John Lennons mond komen Franse woorden. Voort het slapen gaan heb ik nog even een gesprek met de maan. Soms maak ik haar uit voor een klootzak. De kosmos heeft een zwak voor rebelse types dus soms kan je gerust je middelvinger de lucht in steken. Maar vandaag behandel ik haar als mijn eerste liefde.

Dankjewel Herman om jouw dagindeling met ons te delen! 
Wil jij eveneens jouw dag of ochtend/avondritueel hier delen, 
stuur gerust een mailtje naar vergevelyne@gmail.com

Geen opmerkingen