Life #35 | Hoe ik een gezonder leven hanteer

ⒸEvelyneVergote


Het is niet alleen je dagelijks voorzien van een warme douche en een gezichtsmasker op een tijd die je huid gezond maakt. Ook heel wat andere dingen spelen hier in mee en dat is voor ieder anders. Ik deel vandaag mijn visie op een gezonder leven.

1.Voldoende slaap
Een vast slaapritme is in mijn leven heel belangrijk. Ik ben lang een avonddier geweest maar heb desondanks steeds mijn uren slaap nodig gehad. Een weekendje doorgaan betekende voor mij altijd een hoop in te halen slaap achteraf. Sinds ik fulltime werk en vroege uren werk, moet ik van mezelf op een bepaald tijdstip in mijn bed om de volgende ochtend terug fris en monter uit mijn bed te komen.

2.Voldoende water drinken
Ik moet toegeven dat het de laatste maanden enorm verbetert is en ik mijn uiterste best doe om mijn hoeveelheid water per dag probeer binnen te krijgen. Op het werk lukt dit wel, door de droge lucht en dan snak je wel naar water. Thuis kan dit nog beter, maar ik gun mezelf nog wel eens een extra'tje (en dat is eigenlijk ook niet slecht ;) ). Voldoende water drinken zorgt er automatisch voor dat je huid niet uitdroogt, dus eigenlijk is het een soort win-win situatie.

3.Rust in je hoofd
Wanneer je een stressvolle job hebt of een druk gezinsleven is rust in je hoofd eveneens een proces van een gezonder leven. Voor de één een al iets zwaarder proces dan de ander. Het ene kan ik ook al makkelijker loslaten dan het andere. Meestal app ik mijn bff en weet zij mij te overtuigen met de simpelste oplossing. Dit doe ik net omdat ik hierdoor rust in mijn hoofd vind. Ik moet nl met iemand kunnen praten die totaal buiten de situatie staat en die nuchter kan antwoorden.

Op welke manier ben jij bezig met een gezonder leven?

6 opmerkingen

 1. Hele goede manieren, vooral stress reductie. Daar werk ik nu ook aan en het werpt zijn vruchten al wel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooi lijstje met punten om goed voor jezelf te zorgen! Juist bij een hectische baan als die van jou is rust volgens mij ontzettend belangrijk. Wat mooi dat je beste vriendin je goed kan helpen met een fijn (app)gesprek als je ergens mee zit. Dat soort vriendinnen zijn natuurlijk goed waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je wat dingen gevonden hebt die voor jou goed werken.

  Meer slaap probeer ik ook. Mijn man is er niet zo blij mee dat ik nu vroeger dan hem ga slapen maar dat uur meer maakt zo'n verschil!

  BeantwoordenVerwijderen