Bloggen en schrijven | De onzekerheid van het schrijven

ⒸEvelyneVergote

Wie blogt, kan goed schrijven. Daar ben ik het niet mee eens, want ik vind mezelf absoluut geen goeie schrijver. Ik zou het wel graag willen, spelen met woorden. Als ik schrijf, schrijf ik alleen wat in mij opkomt en ga ik meestal niet nadenken over een woordspeling of hoe ik mijn zin leuk kan maken. Ik mag dan nog lang nadenken, dat zit niet in mij.

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt hoe ik de schrijfstijl van Romy bewonder. Ik heb haar dan in het verleden ook al om tips gevraagd en die heeft ze mij gegeven. Haar belangrijkste advies was dan ook dat ik gewoon moest doen waar ik mij goed bij voelde. Want ik wou toen plots vanalles veranderen en dat lukte mij dan ook niet omdat het niet goed voelde. Ik heb het moeilijk met tussentitels, inleidingen, .. en eindig zowiezo met een hele lap tekst onderverdeeld in alinea's.

En eigenlijk weet ik dat die lappen tekst van mij helemaal niet goed lezen.. Of misschien wel, maar er dan weinig inhoud in mijn teksten zit. Ik hecht dan vaker ook meer belang aan de foto die boven mijn tekst komt en dan ben ik meestal ook nog niet tevreden. Vandaar dat ik opeens een totaal andere stijl van fotografie wou op mijn blog en het project 'blogfotografie' startte. Achter de schermen ben ik nog steeds volop er mee bezig, maar ik weet dat je er op mijn blog nog niet veel van merkt. Geduld is soms een heel schone deugd ;) Maar ik beloof dat ik er spoed achter zet!

Ben jij ook zo onzeker over het schrijven op een blog?


5 opmerkingen

  1. Ik vind je schrijfstijl erg prettig! En het is wel zo, met schrijven stel je jezelf best kwetsbaar op. In het begin had ik daar wel last van en toen blogde ik ook nog eens in het Engels! Maar nu heb ik er niet zoveel last meer van op bloggebied. Wel als ik mijn verhalen laat lezen en straks mijn boek, dan zal ik zeker wel onzeker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind uw 'lappen tekst' eigenlijk altijd makkelijk lezen. Vaak zijn het ook geen grote lappen, dus dan leest dat snel weg. Maar ik begrijp de onzekerheid wel. Ik heb er met momenten zelf ook last van. Dan ben ik bang dat mensen mij dom gaan vinden omdat ik schrijffouten maak, of heb ik schrik dat de inhoud van mijn artikels fout gaat overkomen. En zo van die dingen. Maar ja, dan denk ik ook... uit fouten kan een mens alleen maar leren. Als ik zou stoppen met bloggen uit onzekerheid, dan zou ik helemaal geen vooruitgang meer boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lief dat je mij noemt! Maareh, je hebt echt wel een leuke en eigen schrijfstijl. Het is jouw schrijfstijl ook om zonder tussenkoppen te werken en dat is helemaal prima, toch?! Zoals ik zei, gewoon lekker je eigen ding doen. En niet te onzeker zijn, want je doet het veel beter dan je denkt :)

    BeantwoordenVerwijderen