Gastblog - Hoe ziet jouw dag er uit? | De dag van José

JoséSchrijver
Ik ben José Schrijver, 33 jaar en ik woon in Oud Rijswijk, vlakbij Den Haag. Omdat ik mijn werk als SEO tekstschrijver en internetondernemer/blogger overal ter wereld kan doen, breng ik veel tijd door in het buitenland. Reizen, vrijheid, afwisseling, avontuur en natuur zijn dingen die ik fijn en belangrijk vind. Als ADD’er heb ik deze dingen ook nodig. De afgelopen twee jaar was ik veel te vinden op de stranden van de Portugese westkust en in Lissabon. Het jaar daarvoor reed ik in mijn (grotendeels) zelf gebouwde camperbusje door Nieuw Zeeland. Mijn volgende ‘digital nomad plek’ wordt waarschijnlijk een wintersportgebied of Pokhara, Nepal, waar ik ook de yoga teacher training wil gaan doen. Mijn laptop gaat altijd mee op reis, zodat ik kan blijven werken. Vakantie nemen doe ik eigenlijk nauwelijks, maar ik werk bijna nooit fulltime dus ik heb genoeg vrije tijd.

1.Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit? 
Ik heb ADD, dus mijn ochtendritueel is heel belangrijk. (lees hierover meer op mijn blog)
Als ik mij niet aan mijn ochtendritueel houd ben ik de hele dag dromerig, afgeleid en doelloos. Dit gebeurt trouwens regelmatig, haha. Als alles goed gaat ziet mijn ochtendritueel er als volgt uit: Ik doe mijn ogen open, adem een paar keer heel bewust in en uit, sta op en ik kleed me aan. Als het niet regent of heel koud is ga ik mediteren in de tuin, voordat ik mijn ontbijt maak. Daarna geniet ik – het liefst buiten, in Portugal in de zon - van mijn kommetje havermout met rijstmelk, fruit, lijnzaad, noten en een flinke lepel pindakaas. Daarna neem ik mijn to do lijst voor die dag door, terwijl ik koffie drink (hier zou ik eigenlijk mee willen stoppen). Vervolgens begint mijn werkdag. Als het wat minder goed gaat, eet ik mijn ontbijt voor de televisie, tijdens een aflevering van Ik vertrek of Floortje naar het einde van de wereld. Ik geniet daar echt van, maar ’s morgens televisie kijken zet de verkeerde (luie en passieve) toon voor de rest van de dag.

2.Hoe ziet jouw vrije dag of werkdag eruit?
Ik werk als zelfstandig ondernemer en geen dag is hetzelfde. Gelukkig maar, want met mijn ADD-hoofd zou dit snel gaan vervelen. Mijn vrije dagen plan ik in wanneer vrienden vrij zijn om iets leuks te gaan doen, of doordeweeks wanneer ik behoefte heb aan rust en een strandwandeling op een leeg strand. In Portugal neem ik vrij als er bijvoorbeeld golven zijn, zodat ik kan surfen. Maar vaak neem ik ook ’s middags vrij, of neem ik een lunchpauze van 2 uur waarin ik door het bos wandel of een yogales doe. Als ik aan het werk ben, creëer ik content voor mijn eigen websites of voor klanten. Soms heb ik een Skypegesprek met een klant of analyseer ik de resultaten van verschillende websites, om vervolgens verbeteringen aan te brengen. Ook doe ik vaak brainstormsessies of ‘neem’ ik een WiFi-loos uurtje. Tijdens zo’n uur (of langer) ga ik ouderwets – met pen en papier – brainstormen en/of schrijven. Tussendoor speel ik piano, en (helaas voor de buren) zing ik daarbij. Omdat ik mijn werk zo leuk vind, voelt het niet als werken. Het enige waar ik een hekel aan heb is administratie en boekhouding. Dit ga ik ook zo snel mogelijk uitbesteden.

3.Heb jij genoeg aan 24 uur op een dag of kan je meer uren gebruiken?
Haha, nog nooit in mijn leven had ik genoeg aan 24 uur op een dag. Naast mijn werk heb ik honderden uiteenlopende hobby’s, van lezen tot hiken, yoga, piano spelen, zingen, schrijven, tekenen, talen leren en noem maar op. Ik ben nooit uitgeleerd en de constante drang om mijzelf te ontwikkelen geeft me vaak het gevoel dat ik 20 levens nodig heb.

4.Hoe ziet jouw avondritueel eruit?
Ook een avondritueel is belangrijk voor iemand met ADD, zoals ik. Ruim een uur voordat ik ga slapen dim ik de lichten en zet ik de WiFi uit. Ik zet een kopje kamillethee, neem een warme douche, hijs mezelf in comfortabele kleding en ik luister nog wat muziek of lees een boek (soms 2 of 3 boeken door elkaar… laten we het erop houden dat het de ADD is😉). Met een grote kop heet water ga ik naar bed, waar ik heerlijk onder mijn donzen dekbed in mijn dagboek schrijf. Ik schrijf op wat mij bezig heeft gehouden die dag, welke belangrijke dingen ik geleerd heb of wil gaan doen. Onderaan schrijf ik altijd op wat mijn doelen en plannen voor de volgende dag zijn. Na het schrijven ga ik een boek lezen, en meestal val ik met de e-reader in mijn handen in slaap.

Dankjewel José om jouw dagindeling met ons te delen! 
Wil jij eveneens jouw dag of ochtend/avondritueel hier delen, 
stuur gerust een mailtje naar vergevelyne@gmail.com

Geen opmerkingen