Hersenspinsel #2 | De eerste werkdag van het jaar?

ⒸEvelyneVergote
De eerste werkdag van het jaar voor velen, maar niet voor mij. Ik heb er al enkele werkdagen opzitten en vind dat eigenlijk helemaal niet erg. Dat is namelijk je job graag doen. Gaan werken en je geen enkele keer afvragen waarom je dat eigenlijk doet. Ook het bedrag die op het einde van de maand op mijn rekening word gestort is voor mij louter bijzaak.

Natuurlijk zijn die getallen belangrijk om te overleven en te sparen (in mijn geval), maar daarvoor doe ik het ook niet. Ik ga werken omdat mijn job mij voldoening geeft en niet omdat het moet. Ja, eens thuis zijn is wel leuk, maar kunnen gaan werken is veel leuker als je geapprecieerd word in wat je doet.

Is het voor jou de eerste werkdag van het jaar?

10 opmerkingen

 1. Mooi geschreven en zo fijn dat je een leuke baan hebt. Voor mij is het vandaag de eerste werkdag na de kerstvakantie die heerlijk was. En ook nodig na een heftige periode. Maar ik vind mijn werk ook leuk dus het is geen straf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je zo op je plek zit. Ik heb naast de feestdagen geen extra dagen vrij gehad. Sinds ik een paar maanden thuis was dit jaar ben ik me nog bewuster van hoe belangrijk werk is. Ook sociaal en maatschappelijk. Ik vind mijn werk gelukkig leuk, anders zou het zwaar worden om iedere dag op te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, werk hebben is inderdaad belangrijk de dag van vandaag.

   Verwijderen
 3. Mooi om lezen dat je je zo goed voelt met en op je werk. super, het is je gegund!

  Ik heb mezelf wat extra vakantie gegeven, tot en met de 19de. Nog tot vlak voor kerst gewerkt. En dan die dagen rond de feestdagen is toch niet echt zo vakantie, met al dat poetsen, inkopen doen, voorbereiden,... nog voor het bezoek kwam. Maar gisteren het laatste bezoek gehad voor de feestdagen dus nu echt vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo inspirerend om te lezen dat het werk zo goed aanvoelt. Gaan werken omdat het je voldoening geeft, zonder alleen maar aan de getalletjes op het einde van de maand te kunnen denken, is iets waar veel mensen naar proberen te streven denk ik. Fijn dat het jou gelukt is om zo'n job te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je zo goed op je plek zit op je werk! Ik heb nu eventjes een break van werk, maar vind het werken als zelfstandig ondernemer geweldig en doe het dan ook vol plezier. Maar voor nu ligt de focus even op mijzelf en op het afronden van school, want dat moet ook gebeuren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je prioriteiten stellen is soms wel eens nodig en dan moet je wel eens kunnen afstand nemen voor een tijdje ;) Komt helemaal goed, meid!

   Verwijderen