DZP #11 | Volg het nieuws voor 1 avond

ⒸEvelyneVergote
Hedendaags is het nogal moeilijk om het nieuws op tv te volgen. Daarom vond ik het al een uitdaging op zich om 1 avond het nieuws van begin tot einde te kijken, vandaar ook dit puntje in mijn DZP-lijst. Ik keek vorige week het nieuws en typte hiervoor een heel artikel uit ;) (al moet ik toegeven dat ik het best lastig had bij het sport, meer bepaald voetbal ;) )

Punten nieuws zondag 02/02/2020

Belgen keren terug uit China met coronavirus en worden direct in quarantaine geplaatst.
Zondagavond zijn 12 Belgen gereaptrieerd vanuit Wuhan (China) naar Melsbroek. In Wuhan brak een corona-virusepidemie uit. Onmiddellijk bij aankomst werd men in quarantaine geplaatst.

Salah Abdeslam moet voor assissen komen voor aanslagen Brussel
Als mededader  van de aanslagen in Brussel op 22 Maart 2016 moet Salah Abdeslam voor assissen komen. Hij nam dan wel niet actief deel daar hij 4 dagen voor de aanslag werd opgepakt door de speciale eenheden.


Drie mensen gewond bij steekincident in Londen.
Rond 15u Belgische tijd, werd Londen opgeschrikt door een steekincident. Het zou gaan om terrorisme. De verdachte, die twee mensen had gestoken, werd ter plekke doodgeschoten.

In Gent is vrouw gewond geraakt na een schietincident
De politie had de vrouw in de hand geschoten nadat ze 2 mannen had gestoken met een mes. De vrouw werd overmeesterd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Waarom de 3 met elkaar in de clinch zijn gegaan is onduidelijk.

Steeds meer studenten combineren hun studies met een eigen bedrijf. 
Het statuut bestaat nu 3 jaar en is heel populair bij studenten. Er is een sterke groei met een stijging van 70%. Doordat de overheid de financiële voorwaarden aantrekkelijker heeft gemaakt, maken steeds meer studenten de stap naar het ondernemersschap.

Politiehonden sterven bij ongeval
Bij een interventie kwamen agenten in botsing met een personenwagen die van een parking kwam. Beide voertuigen belandden tegen een boom, waarbij 3 personen lichtgewond raakten. Voor de politiehonden kon geen hulp meer baten en overleden ter plaatse.

Dronken automobilist rijd 4 kinderen dood in Australië
Een dronken bestuurder van een pick up  truck heeft in het Australische Sydney 7 kinderen aangereden. Vier kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar waren op slag dood, de drie anderen werden ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen.


Twee doden door schietpartij op begrafenis in Florida
In Florida zijn twee mensen, waaronder een 15-jarige jongen, doodgeschoten tijdens een begrafenisdienst in een kerk. Twee anderen werden gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.


Sprinkhanenplaag teistert Zuid Afrika
De sprinkhanenplaag word aanzien als nationale noodtoestand, daar de sprinkhanen in grote zwermen rondvliegen en de voedselvoorziening vernielen.

Kroatische Rijeka is cultureel hoofdstad van het jaar
De Kroatische stad Rijeka is in 2020 een jaar lang de Culturele Hoofdstad van Europa. Doorheen het jaar zullen meer dan 600 evenementen daar plaatsvinden.

Veerle Baetens wint Margritte prijs voor Beste Actrice
De Vlaamse actrice kreeg de Margritte prijs voor haar rol in 'Duelles', een Belgisch Franse thriller van Olivier Masset-Depasse.

Editors vieren hun 15-jarig bestaan met nieuw album en optreden in Sportpaleis
Tijdens hun huidige tour houden Editors halt in ons Antwerps Sportpaleis. Met hun 15-jarig bestaan kondigen ze een 'best of' album aan, maar zijn ze nog lang niet uitgezongen.


Wkveldrijden na 1 ronde uitgereden
In Zwitserland vind dit jaar het WK Veldrijden plaats. Al van ronde 1 werd duidelijk wie dit jaar op het podium zou staan. Doch kon België de tweede plaats bemachtigen naast Nederland, die gingen lopen met de eerste en derde plaats.

Club Brugge, goal of geen goal van Hans Vanaken?
De match Club Brugge - Antwerp werd een groot vraagteken wanneer de goal van Hans Vanaken goedgekeurd werd. Er was twijfel of die al dan niet binnen was, maar televisiebeelden konden niets bewijzen. 

AA Gent is dichts achtervolger Club Brugge
Club Brugge voert de rangschikking aan en telt negen punten meer dan AA Gent. Er moeten nog 6 speeldagen afgewerkt worden en dan zit de reguliere competitie er op.

Anderlecht moet winnen tegen Moeskroen
Om in de play-off 1 race te blijven moet Anderlecht winnen tegen Moeskroen. Ze kunnen op 4 punten van de zesde plek komen.

In Italië blijft Cristiano Rinaldo scoren
Ronaldo scoorde na 40 en 80 minuten van op elf meter. Zo scoorde hij al voor de negende opeenvolgende wedstrijd. Daarnaast zit hij aan 150 penalty's en was hij bij 50 doelpunten betrokken.

Novak Djokovic heeft voor de 8ste keer Australian Open gewonnen
Tegenstander Thiem maakte het Djokovic niet gemakkelijk en stond zelfs 2-1 voor. Toch kantelde de wedstrijd de goeie kant uit voor Djokovic en won voor de 8ste keer de Austrialian Open. Djokovic word hierdoor terug nummer 1 van de wereld!


Volg jij het nieuws elke dag op de voet?

2 opmerkingen

  1. Ik kijk amper naar het nieuws eigenlijk en als ik het zie is het eerder toevallig als ik bijvoorbeeld bij mensen thuis ben en het staat daar op. Ik vind het vaak heel deprimerend en sport interesseert me absoluut niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier staat het elke avond om 19u op, maar ben ik meer bezig met andere dingen dan ipv het nieuws te volgen ;)

      Verwijderen